Sivut

keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Poikasia

Maaliskuun lopulla kanilaan saatiin lisää poikasia, peräti kolmen poikueen verran. Ensimmäisenä vuorossa oli Tiana, joka sai kuusi poikasta. Tiana asusteli pidempään yhdessä poikasten isän Cassun kanssa, joten poikasten tarkkaa syntymäajankohtaa ei voinut ennustaa. Aika hauskasti ne kuitenkin syntyivät vain parin päivän erolla kahteen muuhun poikueeseen, vaikka olisivat voineet syntyä jo paljon aiemminkin.

Väreinä poikueessa on musta, ruskeasoopeli, 2x musta valkokorva ja 2x ruskeasoopeli valkokorva. Mielenkiinnolla odotan millaisia nämä tulevat olemaan ulkonäöltään, näillä kun on rotujen suhteen aika värikäs tausta. Löytyy niin kääpiötä, jättiä kuin keskikokoistakin kania. Tiana ja Cassu ovat kumpikin harjaksettomia, joten näillekään ei siis harjaksia ole tulossa. Senkin suhteen siis vähän erilaisempi poikue, useimmiten kasvattamistani poikueista kun tukkapupuja löytyy.


Parin päivän kuluttua Tianan poikueen syntymästä oli vuorossa Hipin ja Oonan poikueet. Hippi on itse x-kirjava ja otter, poikueen isä Kessu taas valkokorva ja x-kirjava. Mahdollisuudet oli siis hyvinkin monenkirjaviin poikasiin. Poikasia syntyi kuitenkin vain kaksi, väreiltään madagaskar ja valkoinen ss. Värien suhteen ei siis ihan odotukset kohdanneet. Tai valkoinen ss on kyllä kiva, mutta enemmän olisin x-kirjavaa toivonut. Mutta jospa niitä kirjavia vielä johonkin poikueeseen syntyisi! Tuo valkoinen poikanen olisi kotiin jäämässä ja on mielenkiintoista nähdä mitä se tulee itse aikanaan periyttämään eteenpäin. Valkoinen ss kun voi olla "piilossa" mitä vaan, eli tämäkin voi olla siis vaikka valkokorva. Se kuitenkin selviää vasta sitten jos ja kun pupu joskus saa omia poikasia.


Oona oli jo viikkoa ennen synnytystä varsin tukevassa kunnossa, joten en olisi ihmetellyt vaikka se olisi saanut isommankin poikueen (Oona itsekin on 10 päisestä poikueesta). Lopulta poikasia löytyi kuitenkin vain kuusi, mikä toki onkin parempi kuin vaikka se kymmenen. Maitoa siis varmasti riittää kaikille! Näiden poikasten isänä toimii Dexter.

Poikueessa on kaksi mustaa ja neljä perhoskuvioista poikasta. Varmasti kuviollisissa on musta ja keltamusta, mutta kahden muun värit onkin vähän arvoitus. Japsi/mada linjaan taitaa niiden värit mennä (tummempi on ehkä vähän isabella tyylinen, mutta sen ei pitäisi olla mahdollinen väri). Tummempi näyttäisi myös otter kuvioiselta, mikä ei ehkä ihan mahdoton olisikaan. Oonan puolella kun ilmeisesti on rautaa, mikä taas voi peittää otter kuvion alleen (eli on mahdollista että Oona onkin oikeasti otter, vaikka näyttää perus mustalta).


Viimeisenä vielä ryhmäkuva kovasti kasvaneista Miinan poikasista. Nimiä näillä ei vielä ole, mutta varmasti seuraavalla kerralla kerron nekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)