Sivut

tiistai 21. heinäkuuta 2020

Yllätyspoikasia


Ennen juhannusta laumaan liittyneiden Freyan ja Evitan astutukset oli suunnitteilla, mutta tytöt päättivät laittaa vähän vauhtia hommaan. Kumpikin nimittäin teki poikueen jo viime viikolla! Keskiviikkona yllätin aamukierroksella Freyan rakentamassa pesää ja iltapäivällä pesästä löytyi viisi nakkia. Tässä kohtaa otin sitten Evitankin lähempään tutkimukseen ja selvisi että sekin oli viimeisillään tiineenä. Lauantaihin kuitenkin meni että se viimein synnytti, yhteensä kuusi poikasta. Freayan poikasista kaksi on menehtynyt, eli yhdeksän poikasia tällä hetkellä on. Tytöt synnyttivät samaan pesään ja ihan hyvin ovat poikasia yhdessä osanneet hoitaa.

Jos joku ei vielä tajunnut, niin tytöt tosiaan olivat jo tänne tullessaan tiineitä ja poikueet tulivat itselle yllätyksenä. Puputhan tulivat hieman osaamattoman tuntuisesta paikasta, eli nähtävästi uros on päässyt vierailemaan tyttöjen luona mahdollisesti kahteenkin kertaan, ilman että tästä myyntihetkellä mitään on mainittu. Toki on myös mahdollista että astumiset on esim. harvasilmäisen verkon läpi salassa tapahtunut. Mikäli Evitan poikaset syntyivät 31. tiineyspäivä, on astumisen pitänyt tapahtua päivää ennen tänne muuttoa. Laitoin asiasta viestiä myyjälle ja kyselin samalla josko osaisi jotain sanoa poikueen isästä. Toivotaan että jotain tietoa asiasta tulisi, vähän ikävää kun ei tiedä yhtään millaisia pupuja poikasista olisi odotettavissa. Edellisessä kodissa oli ainakin näiden tyttöjen tyyppisiä poikia, sekä tyttöjen kanssa samaan aikaan tulleen Cassun kaltaisia lihamix uroksia. Koska yhdelläkään poikasella ei MM harjasta ole ja otanta kuitenkin on melko iso, veikkaisin isän olevan harjatonta mallia. Lihamix voisi siis olla todennäköisin vaihtoehto. Mutta täytyy odotella mitä edellinen omistaja vastaa vai vastaako mitään.

Vaikka poikueista ei sinällään mitään haittaa ole, niin vähän tietty harmittaa kun ei itse päässyt urosvalintaan vaikuttamaan. Freya on jo sen päälle kolme vuotta, joten nämä tulevat luultavasti jäämään sen viimeisiksi poikasiksi. Evitalla sentään ikää vielä riittää siihen, että voin sen ensi vuonna suunnitellusti astuttaa. Näiden poikasten kohtaloa täytyy katsoa vähän sen mukaan saanko niiden isästä jotain tietoa. Olisivat kyllä täysin erisukuisia muihin omiin kaneihin verrattuna, mutta eipä noita oikein kasvatukseen viitsi jättää jos ei yhtään tiedä mitä rotuja sisältävät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)