Sivut

maanantai 27. heinäkuuta 2020

Heinäkuun haudonnat


Heinäkuun puolenvälin paikkeilla kuoriutui vuoden kolmas ja samalla viimeinen ankkapoikue. Alkuperäisestä 12 munasta ulos asti pääsi kahdeksan poikasta. Aikuisten ankkojen kanssa kävi harmillisesti niin, että kettu kävi vierailulla ja vei kaksi parven ainoaa munivaa ankkaa mukanaan (tämän johdosta ankat ja muut linnut ulkoilevat loppukauden aitojen sisällä). Onneksi nuorisoa löytyy kuitenkin runsaasti, eli sukupuutto ei uhkaa vaikka munia ei ennen ensi kevättä olekaan luvassa. Parveen kuuluu tällä hetkellä kaksi aikuista poikaa, kahdeksan nuorta tyttöä sekä viisi nuorta poikaa (+ nämä pikkuankat, joiden sukupuolet ei ole vielä tiedossa). Pari poikaa lähti jokunen aika sitten uuteen kotiin, ja neljä poikaa vielä etsii uusia koteja. Näistä pikkuankoista tulee myös kaikki pojat myyntiin. Riippuen vähän mikä jää tyttöjen lopulliseksi määräksi pikkupoikasten sukupuolten selkiydyttyä, saattaa niistäkin ankka tai pari vielä uutta kotia etsiä.

Ankkojen lisäksi kanalassa kasvaa ykitoista viiriäisen poikasta. Poikaset ovat noiden vapun aikoihin kuoriutuneiden ja sittemmin munimaan alkaneiden kahden viiriäistytön jälkeläisiä. Yleisesti ei suositella vasta munimaan alkaneiden tirppojen tuotoksia hautomaan, mutta haudoin nyt kuitenkin ja oikein virkeitä ja terveitä tipuja on tuloksena ollut. Munia heittelin koneeseen vähän sitä mukaa kun tytöt niitä munivat, joten viiriäistiput kuoriutuivat kolmessa erässä, muutamian päivien välein. Hyvin on eri kokoiset tiput kuitenkin samassa tipuaariossa menneet. Ostin lisäksi kasan erisukuisia munia, jotein reilun viikon päästä pitäisi kuoriutua vielä lisää viiriäisiä. Koneesta löytyy myös muutama siniviiriäisen muna. Niistä lisää mikäli jotain munista ulos tulee.

Ostettujen viiriäisenmunien kanssa samaan aikaan tuli myös kalkkunanmunia, mutta niistä vain yksi lähti itämään ja meni pian kesken. Myyjä kuitenkin laittaa uudet munat tulemaan, eli jos uusi erä olisi parempi laadultaan, saattaa Talkkuna saada vihdoinkin samaa lajia olevaa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)