Sivut

lauantai 20. kesäkuuta 2020

Uusia pupuja!

Torstaina kanilauma täydentyi kolmella uudella kanilla. Alkuvuodesta tänne muutti tutulta kasvattajalta kääpiöluppa Ruska, mutta sitä ennen ehtikin olla lähes kaksi vuotta ettei uusia kaneja muualta tullut. Ihan kiva siis saada välillä uutta verta kanilaan muidenkin kuin kotiin jäävien kasvattien muodossa.

Nämä uudet kanit tulivat hieman osaamattomista käsistä. Puput on kyllä yleisesti hyväkuntoisia ja kesyjä, mutta kynnet olivat päässeet aika pahaan kuntoon ja pitkäturkkisella pupulla oli takkuja turkissaan. Sinänsä vähän outoa että tälläisiä perustoimenpiteitä ei ole kaneille tehty, sillä ovat rauhallisia ja kilttejä käsiteltäviä. Paremmin ymmärtäisi jos olisivat kovia rimpuilemaan, mutta nämähän on paljon parempia käsitellä kuin osa omista kotiin jääneistä kasvateistani.

Casanova "Cassu"
Cassu on kaksivuotias, valkoinen punasilmäinen uros. Rotuina tällä on taustallaan ranskanluppaa, new zealand rediä, valkoista maatiaista ja sinistä wieneriä. Eli melko liharotutaustainen tapaus. Melko pieni poika on kuitenkin kooltaan suvun rodut huomioiden, sillä se on vain noin kolmekiloinen. Luonteeltaan Cassu on aika ihana ja tykkää olla rapsuteltavana. Maisemanvaihdos ei siis tuntunut poikaa juuri haittaavan. Tämä on käsittääkseni elänyt porukkana muutaman muun aikuisen uroksen kanssa, eli ilmeisesti on aika sopuisa muita kaneja kohtaan. Pari pientä rupea pojalta löytyi selästä, mutta muuten ei minkäänlaisia tappelunmerkkejä ole havaittavissa.Evita
Evita on myöskin iältään parivuotias. Taustaltaan tyttö on leijonanharjaksen ja leijonalupan risteytys. Ulkonäöltään Evita muistuttaa hyvin paljon kanilan pitkäaikaista asukkia Nuppua, mutta taitaa ehkä olla hitusen isompi. Väri on myös tummempi, Nuppu kun on vaaleahkon sävyinen madagaskar. Tämä pupuneiti on peruskesy luonteeltaan, mutta vielä selvästi arastelee uutta ympäristöä. Varmasti kuitenkin kiva pupu tästäkin saadaan, kunhan ensin kunnolla kotiutuu.Freya
Freya on kolmikon vanhin, reilu kolmevuotias tyttö. Tämä on samoista vanhemmista kuin Evita, eli on leijonanharjas/leijonaluppa. Turkki Freyalla on kokopitkä eli suvun rodut huomioiden kyse on ilmeisesti teddyturkista. Tarkoitus oli ottaa kuvat pitkällä turkilla ja lyhentää se vasta sitten, mutta turkki oli niin epäsiistin näköinen takkuineen, että kuvasin kanin vasta parturoinnin jälkeen. Kovin kaunista trimmausta ei kanille saksilla saa aikaiseksi, mutta äkkiä tuo tuosta tasoittuu kun turkki alkaa kasvaa uudelleen. Freyaakin uusi koti selvästi vielä vähän jännittää, mutta vähän Evitaa rohkeampi se kuitenkin on. Kaksikko onnistui pääsemään karkuunkin kuvausvuoroaan odotellessa, mutta hienosti antoivat ottaa kiinni.Mainittakoon nyt vielä loppuun, että näistä olin jo myyjän kanssa viestitellyt ennen Bountyn kuolemaa. Ihan sillä asiasta mainitsen, ettei kukaan ajattele että heti olisi tarve uusi kani saada menehtyneen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)