Sivut

torstai 21. toukokuuta 2020

Viimeisiä viedäänEilisellä aamukierroksella vastassa oli paljon uusia pupuvauvoja, sillä Nelle ja Tatsi olivat saaneet poikueet. Huomiselle olisi vielä Rinjan poikaset odotettavissa, mutta sen jälkeen tulee poikueista taukoa. Luultavasti tälle vuodelle ei enää muita poikueita synny, ellen sitten vielä yhtä testi-/projektipoikuetta päätä toteuttaa.

Nellellä tuli 31. tiineyspäivää täyteen jo tiistaina, mutta vauvoja ei vielä silloin kuulunut. Synnytys meni siis 32. tiineyspäivälle, mikä on aika erikoista, sillä poikasia syntyi kuitenkin kymmenen. Yleensä isot poikueet syntyvät hyvissä ajoin. Nellen poikueen isä on Deep, joka Nellen tavoin on puoliksi jättitaustainen ja harjaksen omaava. Poikasista olisikin odotettavissa "jättileijonia" eli 3-4 kg painoisia tukkapupuja. Toki osa saattaa ilman harjastakin jäädä. Muutamalla poikasella on jopa MM harjas ja niiden tulevaa ulkonäköä erityisesti mielenkiinnolla odottelen. Vastaavia isoja tukkapupuja on muutamia tullut vastaan ja pari kasvattajaa on niiden suhteen jonkinlaisia projektejakin aloitellut. Itsellä ei mitään suurempia suunnitelmia niiden suhteen ole, eli lähinnä tähän yhteen poikueeseen tulevat jäämään. Värien suhteen Nellen poikue näyttäisi olevan luonnonharmaa/musta painotteinen, mutta pari muunkinväristä (madaa?) joukosta löytyy. 

Tatsilla tuo eilinen keskiviikko oli odotettu poikimispäivä, eli sillä vauvat tuli silloin kun pitikin. Tatsi on puoliksi teddyluppa ja kooltaan pienehkö. Poikueen isänä taas toimii kääpiöluppa Ruska. Valtavaa poikuetta en siis osannut odottaa, varsinkaan kun Tatsin sisko Janni sai hillityn viiden poikasen poikueen. Tatsi kuitenkin päätti yllättää ja oli tehnyt yhdeksän poikasta. Tässä poikueessa värien pitäisi olla mada/isabella/lk linjalla ja lisäksi valkokorvia sekä x-kirjavia näyttäisi eksyneen mukavasti mukaan. Tatsihan on itse sekä valkokorva että x-kirjava ja periyttää siis kumpaakin kuviota eteenpäin. Toiveena olisi saada lisää Tatsin kaltaisia sinisilmäisiä valkokorvia. Poikaset ovat myös rex kantajia, joten ensi vuonna kanilaan syntyy luultavasti myös rex turkkisia poikasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)