Sivut

torstai 7. toukokuuta 2020

Lisää ankanpoikasia sekä viiriäisiä
Muutama päivä sitten kuoriutui neljätoista uutta ankanpoikasta. Nämä on emojen hautomia, mutta ennen kuoriutumista munat siirtyivät hautomakoneeseen turvaan. Ankat kun on useampaan kertaan onnistuneet liiskaamaan juuri kuoriutumassa olevat/jo kuoriutuneet poikaset, joten niiden on turha antaa poikasia enää loppuun asti hautoa. Poikasissa on paljon erinäköisiä pikkuankkoja, joten on kiva nähdä minkä värisiä näistä lopulta tulee.

Kolmisen viikkoa sitten kuoriutuneet neljä ankanpoikasta voivat nekin hyvin ja ovat kasvaneetkin jo paljon. Hiljalleen alkaa niistä sukupuoliakin erottamaan (joka ankoilla siis tapahtuu äänen perusteella). Vaaleammat poikaset on ilmeisesti poikia ja tummista taas ainakin toinen on aika varma naaras.


Viikko sitten kuoriutui myös pieni viiriäisporukka. Nämä on niistä munista mitä viimeinen elossa ollut viiriäiskana hautoi. Kyseisen kanan kanssa kävi kuitenkin ikävästi, sillä se oli pelästynyt, lähtenyt pesästä ja onnistunut karkaamaan kanilasta (viiriäiset on siis tällä hetkellä kanilassa turvassa, koska kanalan puolella liikkuu rotta). Ovi oli tuuletusmielessä auki, kuitenkin niin että sen edessä oli kaksikin verkkoa. Jostain rakosesta viiriäinen oli kuitenkin päässyt lentämään ulos, eikä sitä ole sen koommin näkynyt. Pesään jääneet kymmenen munaa pääsivät hautomakoneeseen ja jo heti seuraavana päivänä niistä jokaisesta putkahti tipu ulos. Emo sai siis lähes loppuun asti poikueensa haudottua. Hautomainnokkuus on ilmeisesti periytyvä ominaisuus, joten mikäli porukasta kanoja löytyy, saattavat nekin vielä joskus innostua hautomaan. Tällä viiriäismäärällä ei vielä oikein pelasteta omaa sukupuuton partaalla olevaa parvea, joten uusi haudonta on kyllä vielä suunnitteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)