Sivut

tiistai 5. toukokuuta 2020

April sai kymmenen poikasta!Viime perjantaina April synnytti ison kasan vappupoikasia, peräti kymmenen kappaletta. Mikään iso kani April ei ole (paino arviolta 2,5 kg tai jopa vähemmän), joten aika hyvä määrä poikasia emän koko huomioon ottaen. Aprilin emänemä on suurihopea ja isän takana taas on kauempana belgianjätti, joten varmaan näiltä isompikokoisilta sukulaisilta poikuekoko on periytynyt. Yksi poikasista on jäänyt hieman muista kasvussa jälkeen, mutta muut ovat aika saman kokoisia.

Poikueessa on kaksi keltamusta japanilaista, kaksi valkoista (todennaköisesti jonkinlaisia soopeleita), kaksi perhoskuvioista ja neljä madagaskar otteria. Japsit tulivat poikueeseen vähän yllätyksenä, sillä olen poikueen isää Dexteriä pitänyt madagaskar perhosena, eikä poikueeseen pitänyt siis syntyä kuin mada(otteria) ja mahdollisesti jotain soopelia. Dexteriltä löytyy aiempiakin jälkeläisiä, mutta yhdistelmissä on aina tullut joko emän puolelta japanilaisgeeni tai sitten keltamusta japanilainen ei ole ollut mahdollinen väri. Tästä syystä aiemmin ei ole tullut ilmi Dexterin todellinen väri. Ihan kiva yllätys oli kyllä nämä japsit.

Zeldalle odottelen myös poikuetta syntyväksi aivan pian, luultavasti jo ensi yönä. Tyttö on paljon Aprilia pienempi kooltaan, joten ihan yhtä suurta poikuetta ei sille taida olla odotettavissa. Jos se olisi hieman aiemmin poikueensa saanut, niin Aprililta olisi voinut sille muutaman vauvan siirtää hoidettavaksi. Nyt taitaa kuitenkin ikäeroa olla jo liikaa, jotta asia enää onnistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)