Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Poikasten määrä vain vähenee


Kuvassa esiintyy Jannin poikue nykyisellä kokoonpanollaan, eli harmillisesti alkujaan viiden pupun joukko on kutistunut kahteen. Poikaset olivat hyvin vilkkaita alusta asti ja kävivät harhailemassa pesän ulkopuolella jo ennen kuin silmät olivat avautuneet. Tämä koituikin molempien valkokorvien kohtaloksi. Mysteerivärinen poikanen taas menehtyi ihan ensimmäisten päivien aikana. Eli vähän huono tuuri kävi sen suhteen, että kaikki tavoitellut/mielenkiintoiset värit joukosta tippuivat. Jäljellä on enää sininen ja luonnonharmaa, tyttöjä kumpikin.

Jannin sisko Tatsi tulee onneksi jossakin kohtaa saamaan myös oman poikueen, jossa isänä on sama uros (Ruska) kuin Janninkin poikueella. Ensimmäisestä astutuksesta Tatsi ei tiineeksi tullut ja vähän epävarmaa on onko vielä seuraavakaan yritys onnistunut. Käytös viittaisi tytön tiineyteen, mutta toissapäivänä neiti oli päättänyt rakentaa kunnon karvoilla vuoratun pesän. Kanilaan on kyllä syntynyt pari poikuetta, joissa emä on jo tiineyden alkuvaiheessa karvaa nyppinyt. Yleisesti tämä on kuitenkin vähän huono merkki ja saattaa viitata valeraskauteen. Katsotaan kuitenkin miten käy ja eiköhän jossakin kohtaa Tatsikin vielä poikueensa tule saamaan.

Muutenkin naaraat ovat jostain syystä tuntuneet tiinehtyvän vähän huonosti, vaikka olemattomasta talvesta johtuen ovat yleisesti vaikuttaneet innokkailta lisääntymään. Tälle viikolle olisi ollut odotettavissa poikueet Hiirelle, Nellelle ja Lucylle. Näistä kuitenkin vain jälkimmäinen on selvästi tiine. Hiiren kohdalla voi pieni mahdollisuus olla että poikasia olisi saamassa, kun taas Nellen kohdalla ihmettelen suuresti mikäli se poikasilla yllättää. Viime vuonna poikueet ajoittuivat alkuvuoteen, mistä johtuen kasvatukseen jätetyt naaraat alkavat olla yli vuoden ikäisiä. Piakkoin olisi siis poikasia toiveissa saada, sillä 1,5 vuoden ikä on naarailla takaraja ensimmäiselle poikueelle. Harmillista jos hienot tytöt täytyisi jättää pois kasvatuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)