Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Candyn ja Jannin vauvat


Candyn vauvat täyttivät eilen kaksi viikkoa. Kaikilla poikasilla on silmät auki ja niitä voisi jo vähän paremmin kuvatakin. En kuitenkaan pidä kuvaamisen suhteen kiirettä tälläisten poikueiden kohdalla, joissa on paljon samannäköisiä poikasia. Yksilökuvia on siis vähän turha lähteä ottamaan, kun kaikkia vauvoja ei toisistaan erota. Myöhemmin tulen merkitsemään poikaset, jolloin yksilöt erottaa toisistaan ja kuvaaminenkin on vasta siinä vauheessa kannattavaa.

Kaikki yhdeksän ensmmäisistä päivistä selvinnyttä poikasta on edelleen menossa mukana. Candyllä on riittänyt hyvin maitoa kaikille ja vaikka poikue on iso, ovat kaikki poikaset kasvaneet tasaista tahtia. Ulkonäöllisesti ovat aika jättipupumaisia isoine korvineen ja pään muotoineen. Jättirotujahan näillä puolet suvusta onkin, eli keskikokoisia pupuja odotettavissa. Värien suhteen pesästä löytyy kolme mustaa (naaras + 2 urosta), madagaskar ja viisi madagaskar otteria (3 naarasta + 2 urosta).


Eilen syntyi vuoden kolmas kanipoikue, Janni x Ruska yhdistelmästä. Janni on teddyturkkinen ja kyseinen turkinlaatu on vähän haastava pitää kunnossa. Teddyturkkia en siis missään nimessä jälkeläisiin halua, joten Ruska on sen suhteen aika hyvä isävalinta poikueelle. Tai ainakin toivon että rexturkkinen kääpiöluppa ei teddyturkkia periyttäisi.

Poikasia syntyi viisi ja ainakin vielä kaikki ovat hyvissä voimissa. Väreinä poikueessa on sininen, luonnonharmaa, musta/luonnonharmaa valkokorva, sininen/luonnonsininen valkokorva ja sinertävänrusehtava poikanen, jonka virallista väriä on vielä tässä kohtaa osaa varmaksi sanoa. Kivan väristä porukkaa ovat kyllä ja noilla kahdella valkokorvalla on erittäin nätti kuviointi. Sinisestä valkokorvasta olen jo kauan haaveillut, joten toivottavasti tuo poikanen olisi juurikin sininen eikä luonnonsininen.

2 kommenttia:

  1. Hei Annatko sinä vielä kesäkaneja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoihin tuttuihin paikkoihin on kesäkaneja mahdollista edelleen saada, mutta "uusia asiakkaita" en tänä vuonna ota. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)