Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2019

17. luukku: Kanikrääsät osa 3 (+arvontamainos)

Aika tehdä jälleen katsaus uusiin kanijuttuihin, joita on tullut kokoelmaan hankittua. Mukana on myös pari vanhempaa ostosta, joita ei aiemmin ole tullut esiteltyä. Aikaisemmat esittelypostaukset löytyy täältä ja täältä.


Kanipatsaiden ja muiden kanijuttujen säilytyspaikka on sisätiloissa, mutta tämä kuvan kolmikko on muista poiketen joutunut ulkoruokintaan. Kesäaikaan toimivat kanitarhan koristeina. Vasemmalla oleva perhoskuvioinen pupu tuli ostettua kesällä Tuurista. Pupussa on paljon samaa näköä kuin Vilissä, joten osan kesää patsas toimi Vilin häkin koristuksena. Keskellä olevan englanninlupan olen ostanut jo useampi vuosi sitten, enkä muista enää mistä kaupasta se on peräisin. Jostain puutarhaosastolta se kuitenkin on mukaan tarttunut. Valkoinen pupu on muovia ja sen sisällä on aurinkokenno, jonka ansiosta pupu loistaa pimeässä. Tai loistaa siis silloin kun se aurinkoa on nähnyt, nyt on ollut niin hämärää ympäri vuorokauden, että pupu on tainnut loistaa viimeksi lokakuussa. Tämä pupu on hankittu Clas Ohlsonilta.


Suloisten kääpiöluppien ostopaikka on Löytötex. Kyseinen kauppa avasi ovensa täällä juuri sopivasti ennen pääsiäistä ja valikoimaan kuului useampi pupujuttuja sesonkiin liittyen. Nämä olivat niin söpöjä luppakorvia, että pakko oli ostaa heti kaikki kolme värivaihtoehtoa.


Tämä etutassuistaan varsin joustavan oloinen kanikaksikko on Tuurin puutarhapuolelta mukaan napattu, samaan aikaan kuin ensimmäisen kuvan perhospupu. Vaikka kyseessä onkin puutarhapatsas, on se kooltaan sen verran pieni että sopii hyvin sisätiloissakin pidettäväksi koristeeksi.


Vasemmalla oleva pupu on sekin Tuurista ja kotiutunut samalta reissulta muiden tuuripupujen kanssa. Ihan perus patsas pupu ei ole, vaan sitä voi käyttää säästöpossuna. Keskimmäinen musta pupu on Citymarketin pääsiäiskoristeita. Samaa patsasta oli saatavailla valkoisenakin, mutta en ehtinyt sitä sitten hankkia (koska puputhan kannattaa ostaa vasta pääsiäisen jälkeen, jolloin ovat yleensä alessa). Oikeanpuoleinen pupu on sekin pääsiäishyllystä hankittu ja Löytötexistä peräisin.


Iso pupu on ammatiltaan jouluvalo ja sen hankintapaikka on Tokmanni. Ulkonäöltään valopupu ei kauneimmasta päästä ole, mutta onpahan ainakin pupu ja sillä on jokin järkeväkin käyttötarkoitus. Valopupun vieressä on uusin hankinta, lasipurkki pupukannella. Näitä oli myynnissä Prismassa.

***


Tähän loppuun vielä hieman mainostusta kahdesta arvonnasta, jotka ovat käynnissä kanilan Facebook sivulla (Katjan kanilauma) sekä Instagramissa (@katjankanilauma). Tänne blogin puolelle ei nyt tänä vuonna arvontaa tule, sillä muita kanavia käyttämällä avonta tavoittaa enemmän ihmisiä. Mutta jos arvonnat kiinnostaa, niin kannattaa käydä vilkaisemassa face ja insta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)