Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2019

Tuhatjalkaiset uudessa asunnossaanMuutama päivä sitten tuhatjalkaiset pääsivät muuttamaan uuteen laatikkoon. Mikään huippuiso ei tämä uusikaan asunto ole, mutta kahdelle kuitenkin ihan sopiva. Keväällä hankin tuhatjalkaisia luultavasti lisää, sekä näitä isompia että jotain pienempääkin lajia. Silloin sitten voi taas katsella asumuksia uusiksi.

Tekoköynöksen jätin sisustuksesta pois, kun ei oikein kivasti terraarioon asettunut. Mutta vesikuppi, luola ja toinen tekokasvi löysi paikkansa, kuten myös osa sammaleesta ja matojen vanhastakin asumuksesta löytynyt ruokakuppi. Turvetta pohjalla on reilu kerros ja heti ensimmäisenä yönä madot olivatkin alkaneet jo kaivella kunnon tunneleita. Vanhassa laatikossaan näillä meni myös useampi reitti turpeessa.


Seuraava projekti taitaa olla torakoiden uusi asumus, tarkemmin siis näiden kookkaampien tyyppien. Jättitorakat ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja pituutta niillä on nyt 5-6 cm välillä. Torakat kasvavat vähän huomaamatta, sillä nahanvaihdon jälkeen ne syövät välittömästi vanhan nahkansa eikä jälkiä kasvusta siis jää. Toisin kuin vaikka okapiruilla, joiden terraarion pohjalta löytyy aina ne vanhat nahat ja niistä tietää että koko on taas yhtä pykälää suurempi, ellei kasvua muuten satu huomaamaan. Ihan vielä ei torakat täysikasvuisia ole, mutta silti alkaa alkuperäinen boksi olla jo vähän pienehkö viiden porukalle. Jossain kohtaa nämä alkavat toivottavasti lisääntyäkin, eli viimeistään silloin täytyy tilaa olla hyvin tarjolla. Torakoiden sukupuolista en vielä ole varmuuteen päässyt, mutta eiköhän kumpaakin sukupuolta porukassa ole. 

Uusimmat torakkatulokkaat, eli pienemmät argentiinantorakat ovat kotiutuneet hyvin matkahuollossa ensin aikansa pyörittyään. Argentiinalaiset tuntuisivat olevan huomattavasti vähemmän aktiivisia kuin sihisevät versiot. Tykkäävät istuskella piilossa, kun taas jätit ovat paljon esillä ja kiipeilevät laatikon seiniä pitkin. Ei siis ole ihme, että sihisevät torakat on enemmän lemmikkeinä pidettäviä kun argentiinalaiset taas on lähinnä ruokaeläimiä.

Madagaskarin sihisevät torakat

Argentiinantorakoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)