Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Saaga ja Bianca jälleen vauhdissa

Kesällä kävi ikävästi ja koiratarhan tyttölauma lähti karkuteille. Tämä itsessään ei niin paha juttu ole, tytöt eivät kauas lähde ja ne saa kyllä kiinni ja takaisin tarhaan. Valitettavasti vapaana juosseet tytöt olivat kuitenkin Dexterille liikaa, joka asiasta hermostuneena päätti myös lähteä omatoimiselle aamulenkille. Uros ja seitsemäntoista naarasta samaan aikaan vapaana ei ole niin kovin hyvä juttu, mutta en verran hyvin kuitenkin kävi että vain Saaga ja Bianca lopulta poikasia sai. Huvittavan asiasta tekee vielä se, että samainen kaksikko sai jo alkuvuodesta vahinkopoikueet kun Söpö keksi keinon päästä niiden häkkiin. Jostain syystä ne tuntuvat olevan aina tietyt kanit, joille vahinkopoikueet kasaantuu. Onneksi ei kuitenkaan nämäkään poikaset mitään pahoja olleet, Dexter on erisukuinen kun tytöt ja Saaga sekä Bianca olivat hyvin ehtineet aiemmista poikasista palautua. Vähän toki turhia poikasi kun ei tälläiset poikueet suunnitteilla olleet, mutta tuossa ne menee missä muukin lauma. Ja onhan Bianca toki kertaalleen Dexterin kanssa lisääntynytkin, silloin kylläkin ihan suunnitellusti.

Poikueet syntyivät päivän erolla, elokuun loppupuolella. Ikää tälle porukalle tuli nyt juuri kuusi viikkoa, eli ihan pieniä eivät enää ole vaikka blogissa eivät olekaan vielä esiintyneet.

Saagan poikaset

Saagan poikasissa on kaksi urosta ja yksi naaras (joka esiintyy keskimmäisessä kuvassa). Uroksista valkoinen oli pitkään ihan täysin valkoinen, mutta nyt sille on ilmestynyt silmien ympärille hieman keltaista. Ilmeisesti kyseessä on tuplakuvioinen pupu, eli se on samanaikaisesti sekä valkokorva että perhonen, josta valkovoittoinen väritys johtuu. Megacolon riski poikasella värinsä vuoksi on, eikä se toki tule tästä syystä eteenpäin lähtemään.
Biancan poikaset

Biancalta löytyy kolme tyttöä. Kolmikosta tuo keltamusta perhonen on luonteeltaan samantyyppinen kuin emänsä, eli hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen. Voi olla että jää kotiinkin tuolla luonteella, mutta se selviää myöhemmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)