Sivut

lauantai 5. lokakuuta 2019

Kippoja ja kuppeja


Kotieläintarvikkeesta on muutamia kertoja tullut tavaroita tilailtua, sieltä kun saa mukavasti mm. kanalajuttuja. Alkuviikosta laitoin taas tilausta menemään ja tuttuun tapaan paketti oli parissa päivässä noudettavissa. Tuolla on kyllä tosi nopea toimitus ollut aina kun jotain olen tilannut, eli jos tulee kiireellinen tarve saada kanan ruoka-automaatti niin Kotieläintarvikkeesta ei ainakaan kauaa joudu odottelemaan.

Tämänkertainen paketti sisälsi varusteita viiriäisille ja kaneille. Kaneille tuli iso kasa (peräti 15 kappaletta) sinisiä häkkiin kiinnitettäviä kuppeja. Samoja kuppeja hankin jo pari vuotta sitten, erityisesti talvijuotto ajatellen. Kupit jäivät kuitenkin aika vähäiselle käytölle, sillä niitä ei oikein kanaverkkoon saa kiinni. Viime talvena osalla kaneista oli kuitenkin näitä käytössä kun olivat komppariaidoissa ja osoittautuivat todella käteviksi kupeiksi. Tälle talvelle olisi tarkoituksena saada kaikkiin kanilan häkkeihin samat kupit käyttöön, vaikka se pieniä muutoksia verkkoihin vaatiikin. Kuppien lisäksi kanijuttuja tuli vielä F kirjain Hauptnerin tatuointipihteihin. Itse en F kirjainta tatuoinneissa tarvi, mutta hyvä se on kuitenkin olla kun muidenkin kaneja välillä tulee leimailtua.

Viiriäisille tilasin 50cm pitkän ruokintakaukalon. Tirpoilla on ollut käytössä keväästä asti jo vastaava kaukalo, mutta lyhempänä versiona. Tästä pidemmästä mahtuu paremmin isompikin porukka syömään samaan aikaan. Uusia vesiautomaatteja tuli neljä ja näitäkin löytyy viiruilta jo valmiiksi käytöstä. Ovat hyviksi todettuja, joten tilasin niitä lisää. Uutena juttuna kokeiluun tuli isompi ja erilainen vesiautomaatti (tuo punainen ufo kuvan vasemmassa laidassa). Tähän malliin kiinnitetään vedellä täytetty muovipullo keskelle, josta vesi sitten valuu alaosaan. Sopivaa pulloa ei kuitenkaan vielä ollut valmiina, joten käytännössä on kokeilematta miten automaatti toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)