Sivut

lauantai 7. syyskuuta 2019

Vielä muutama uusi kotilo

Tulipa kuitenkin tilattua vielä muutama kotilo lisää, kun kohta on taas niin kylmä että postitukset ei ole pitkään aikaan mahdollisia. Tämä porukka matkasi tänne Tsekeistä ja ovat Landsnails sivustolta tilattuja. Landsnails oli kolmas ulkomainen sivu mistä kotiloita tilasin ja osoittautui samalla ehdottomasti parhaaksi. Kotilot on todella hyväkuntoisia ja asiakaspalvelu oli myös ihan huippua. Täytyykin siis jatkossakin suosia tätä myyjää.


Achatina iredalei
Ensi viikolla on tulossa suomalaiselta kasvattajalta vielä toiset neljä irkkua lisää, joten niitä silmällä pitäen tilasin tämän erisukuisen nelikon. Mahdollisesti siis irkkupoikasia olisi luvassa tulevaisuudessa. Tätä lajia olisin halunnut jo silloin kymmenen vuotta sitten kun ensimmäisen kerran kotiloharrastusta aloittelin, mutta koskaan ei sitten sopivia myytäviä löytynyt. Nyt tämäkin haave vihdoin toteutui. Nämä on siitä erikoisia kotiloita, että synnyttävät eläviä poikasia. Yleensä kotilot kun munivat munia, jotka sitten kuoriutuvat noin parin viikon päästä muninnasta.


Achatina fuliva var. white jade
Myytävänä sattui olemaan white jadeja, joten niitä tilasin kolme. Ennestäänhän täällä on jo kaksi brittiläistä jadea, joten näistä saa niille erisukuiset lisääntymiskumppanit.


Achatina albopicta
Albopicta on ihan uusi tuttavuus itselle. Jonkun verran näitä pitäisi Suomesta löytyä, eli ehkä näille jossakin kohtaa löytyy erisukuisia kavereitakin. Kuoren väri albopictoilla on aika saman tyylinen kuin nuorilla retikoilla, mutta muoto onkin sitten paljon suipompi.


Archachatina marginata var. suturalis
Tarjolla oli myös suturaliksia ja koska niitä yksi pariskunta jo ennestään täällä on, niin tilasin vielä kaksi lisää. Suturaliksia saa nyt hyvin kasvatettua parikin polvea, ennen kuin täytyy etsiä uutta verta kasvatukseen. Toivottavasti tämä kaksikko innostuisi kasvamaan ihan kunnon kokoisiksi, eivätkä jäisi niin pieniksi kuin toinen kaksikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)