Sivut

lauantai 31. elokuuta 2019

Vanhukset
Porukan vanhimmat kanit ovat tällä hetkellä Rumba ja Oliver, joilla kummallakin on ikää seitsemän vuotta. Rumba on peräisin ihan ensimmäisestä kasvattamastani kanipoikueesta ja se vietti syntymäpäiviään toukokuun alussa. Oliver taas on tullut kanilaan vasta parivuotiaana, eikä sen tarkka syntymäpäivä ole tiedossa. Ilmeisesti se kuitenkin on syntynyt vasta myöhemmin keväällä/alkukesästä ja on hieman Rumbaa nuorempi. Näiden kahden kanssa samaa ikäluokkaa oli myös Paskis, joka kuitenkin menehtyi tämän vuoden tammikuussa vanhuuden heikentämänä.

Rumba ja Oliver ovat olleet kumpikin ikäisekseen hyväkuntoisia. Rumbahan osallistui viime syksynä näyttelyihinkin ja arvostelussa kehuttiin hyvää kuntoa. Tämän kesän aikana kumpikin vanhus on kuitenkin vanhentunut selvästi. Rumballa yleiskunto on alkanut heikentyä, eikä se ole enää yhtä lihaksikas ja pyöreä kuin ennen. Rouvasta on tullut myös tavallista rauhallisempi ja sen parasta ajanvietettä on ihan vaan lepäillä jossakin tarhan nurkassa kaikessa rauhassa. Eloa kaniin tulee enää lähinnä ruoka-aikaan. Oliverilla kunto ei ole niinkään muuttunut ja lihasta löytyy vielä ihan kivasti, mutta olemukseltaan se on väsyneen oloinen ja Rumban tavoin lepäilee ison osan ajasta. 

Yleisellä tasolla kanit ovat kyllä ihan hyväkuntoisia, eikä niillä vaikuttaisi mitään terveysongelmaa olevan. Ikä vaan alkaa väkisin painaa, sillä seitsemän vuotta on kanille jo ihan hyvä ikä. Ainahan niitäkin löytyy jotka elelee pirteinä vielä yli kymmenenvuotiainakin, mutta kyllä aika iso osa kaneista taitaa vanhuuden myötä mennä jo siinä 6-8 vuoden tienoilla. Valitettavasti Rumballa ja Oliverilla saattaa hyvinkin olla viimeinen syksy meneillään. Hienoja jälkeläisiä on kumpikin kuitenkin kanilaan jättänyt, eli näiden kahden veri tulee jatkossakin kanisuvuissa virtaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)