Sivut

keskiviikko 21. elokuuta 2019

Torakoita ja tuhatjalkaisia
Muutama viikko sitten kotilolaumaa saapui täydentämään kaksi akaattikotiloa briteistä (alkujaan kylläkin olivt ihan Afrikasta peräisin). Samassa paketissa saapui myös aivan uusia tulokkaita, viisi madagaskarin sihisevää torakkaa ja kaksi jättiläistuhatjalkaista. Torakat ovat ihan terraario-oloissa kasvaneet, tuhatjalkaisten alkuperästä taas en ihan varma ole. Niitä kun näyttää olevan myynnissä sekä kasvatettuja että luonnosta kerättyjä.

Torakat ovat vielä kasvuiässä, vaikka ihan hyvän kokoisia möttejä jo ovatkin. Tämä laji on kokonsa suhteen suurimpia torakkalajeja, eli aika isoja otuksia näistä on tulossa. Netistä löytyy käsittelykuvia, joista näkee paemmin aikuiskokoa. Nämä omat torakkani on vielä alle kolmesenttisiä tyyppejä. 

Jättiläistuhatjalkaista olen halunnut jo kauan, niitä kun pääsin eläintenhoitajaksi opiskellessa koulussa hoitamaan. Suomessa näistä on vaan hirmu huono tarjonta. Eläinkaupoissa näkyy välillä myynnissä olevan, mutta hinnat ovat olleet 40-50€ luokkaa. Melko suolainen hinta siis tuhatjalkaisesta, kun samalla rahalla saa vaikka kanin. Mitään lyhytikäisiä ötököitä eivät tuhatjalkaiset sentään ole, vaan voivat elää kuusikin vuotta hyvällä hoidolla. Nämä tuhatjalkaiset olivat suurin syy, miksi ötököitä lähdin ulkomailta tilaamaan. Briteistä ostettaessa matosille tuli hintaa vain n. 12€/kappale. Toki lisäksi vielä postikuluja päälle, mutta kun kerralla tuli useampi ötökkä, niin eivät nekään yhden otuksen hintaa liiaksi nostaneet. Tuhatjalkaiset on osoittautunut oikein kivoiksi eläimiksi ja on hauska katselle kun ne viipottavat lukeisten jalkapariensa kanssa. Tämä jättiläistuhatjalkainen on kaikista suurin tuhatjalkaislaji, mutta lisäksi lemmikkinä pidetään monia kauniin värisiä pienempiä lajeja. Jossakin kohtaa tulee varmasti niitäkin vielä hommattua, mutta tuskin nyt enää tänä vuonna kuitenkaan. Ehkä sitten keväällä kun talven jälkeen ötököiden postittelu on taas turvallista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)