Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Tyttölauma koiratarhassa


Keväällä kirjoittelinkin blogissa, kuinka ostin kaneille koiratarhan ja sen yhteyteen puutarhavajan sisätilaksi. Huhtikuun lopulla puput pääsivätkin tähän uuteen tarhaan muuttamaan, mutta käytössä tästä ei ole tullut kuitenkaan vielä kuvia laitettua. Tässä olisi siis muutama kuva tarhasta käytössä!

Tarha on kooltaan 6 m x 6m ja siinä asustelee tällä hetkellä 17 aikuista, sekä Mystin poikaset jotka turvallisuuden vuoksi ovat tehdashäkissä tarhan sisällä. Tämän vuoden tyttönuoriso asuu toistaiseksi vielä erillään, jättien vanhassa trampoliinitarhassa, mutta nekin vielä jossakin kohtaa liittyvät mukaan porukkaan. Sitten onkin kaikki naaraat samassa laumassa.Tarhaan muutti aluksi kaikki pienet tytöt, joita eleli useammassa pienemmässä porukassa. Tuttuun tapaan yhdistin kanit kerrasta yhteen ja kun sekä tila että iso osa kanikaverista oli täysin uusia, ei isompia tappeluita tullut. Vähän perus jahtailua ja muutamia nypittyjä karvatuppoja. Alkuperäinen kokoonpano pieneni aika pian muutamilla yksilöillä, kun tyttöjä muutti keväällä uusiin koteihin. Vähimmillään tyttöjä olikin tarhassa enää 13 ja sillä määrällä se olikin aika tyhjän näköinen.

Jättejä ei ollut alunperin tarkoitus sekaan laittaa, mutta kun ne kahteen otteeseen karkasivat omasta tarhastaan karkuun, kyllästyin niiden pyydystämiseen ja toisen karkureissun päätteeksi laitoinkin ne pienten sekaan tarhaan. Tässäkään kohtaa ei ongelmia tullut, sillä jätit eivät yleensäkään välitä vaikka kaverit vaihtuu ja pienemmät taas taisivat vähän pelätä itseään isompia tyyppejä eivätkä uskaltaneet laittaa rähinää pystyyn. Riona ranskis osoittautui pienten keskuudessa suosituksi, sillä heti ensimmäisenä päivänä Wendy innostui kaveeraamaan sen kanssa ja seuraavana päivänä lepäiltiin jo kylki kyljessä. Muutenkin moni pikkukaneista tuntuu hakeutuvat usein Rionan seuraan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)