Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

SilkkikanojaKeskiviikkona sisko tuli käymään parin päivän visiitillä koirien kanssa ja toi samalla myöhästyneen syntymäpäivälahjan, kuusi silkkikanaa. Nämä tuli siis ihan yllätyksenä, mutta lupa on toki annettu että eläimiä saa lahjaksi tuoda (ei kuitenkaan välttämättä sitä tiinettä kuttua, mikä myös on joskus ollut ajatuksena).

Silkkiporukan iät olivat ehtineet jo kadota poistetun myynti-ilmoituksen myötä, mutta ovat kuitenkin kaikki nuoria yksilöitä. Kolme ruskeansävyistä on vielä tipuikäisiä ja ne majoittuivatkin samaan laatikkoon cemani ja helmikana tipujen kanssa. Kooltaan silkkitiput ovat vähän isompia, mutta hyvin silti ovat joukkoon sopeutuneet.

Kolme mustaa silkkiä on vähän vanhempia, mutta kuitenkin vielä kasvuikäisiä. Joukon suurin on varma kukko, mutta kahden muun sukupuolesta ei ole tietoa (kuten ei tietenkään noiden tipujenkaan). Silkeillä sukupuolten tunnistus on vähän hankalaa kun eivät ulkonäöltään ole perus kanoja, joten täytyy odotella mitkä näistä alakavat kiekua. Näiltä USA linjaisilta saa ilmeisesti ulkonäöstäkin sukupuolta pääteltyä jos on asiaan perehtynyt, mutta itse en osaa mitään sanoa kun silkeistä ei kokemusta ole.

Muun erikoisemman ulkonäkönsä lisäksi silkit ovat siitäkin hauskoja, että niillä on viisi varvasta normaalin neljän sijaan (katso postauksen alin kuva). Näin maatiaiskanoihin tottuneena jalat eivät ole kylläkään kovin kauniin näköiset ylimääräisine varpaineen ja sulkineen, mutta muuten ovat ihan nättejä kanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)