Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Pirupäivitys

poikapiru

tyttöpiru

vauvapiru

muna
Viime vuonna hankin loppukesästä tauon jälkeen jälleen okapiruja. Piruja tuli neljä, mutta yksi karsiutui porukasta jossain kohtaa, kun ilmeisesti epäonnistuneen nahanvaihdon yhteydessä sillä pullahti sisuskalut selästä pihalle. Kolme jäljelle jäänyttä onnistuivat kuitenkin kasvamaan täysikasvuisiksi. Kolmikolle kävi kuitenkin ennen joulua huonosti, sillä ne kahdessa erässä kuolivat aina sen jälkeen kun olin ostanut kaupasta uuden sitruunamelissan niille ruuaksi. Epäilyksenä siis on, että sitruunamelissoissa oli jotain myrkkyä joka oli piruille kohtalokasta (eli en suosittele syömään).

Koska pirut olivat ehtineet olla täysikasvuisia jo jonkin aikaa ennen kuolemaansa, levitin niiden pohjaturpeet toiveikkaasti sanomalehdelle ja tutkin josko pirut olisivat munineet. Ja kyllähän niitä sitten löytyikin (vaikka en edes tiennyt miltä näyttävät). Neljätoista munaa muistaakseni lopulta löysin ja hautasin ne turpeen sekaan pieneen muoviboksiin. Hautoma-aikahan munilla on peräti puolisen vuotta ja sinä aikana niitä pitäisi muistaa aina välillä suihkutellakin.

Alkukesästä boksiin olikin eräänä päivänä ilmestynyt pieni okapirun poikanen ja jonkin ajan päästä vielä toinenkin. Nämä kaksi lähtivät hyvin kasvamaan ja nyt muutamien molttausten jälkeen on selvinnyt että kumpikin sukupuoli on edustettuna. Vähän aikaa sitten kuoriutui kolmaskin piru, mutta se on vielä sen verran pieni että sukupuolesta en osaa sanoa mitään. Ja onhan noita munia tuossa vielä, että lisääkin piruja saattaa vielä tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)