Sivut

tiistai 9. heinäkuuta 2019

OKRA 2019
Lauantain ohjelmassa oli OKRA maatalousnäyttely Oripäässä, jossa on perinteisesti tullut vierailtua aina kun se järjestetään. Näyttely on normaalisti joka toinen vuosi, mutta poikkeuksellisesti se oli nyt kahtena vuonna peräkkäin. Seuraavan kerran Okra järjestetään 2021. Ensi kesänäkin toki maatalousnäyttelyyn halutessaan pääsee, sillä silloin Mikkelissä on Farmari näyttely.

Okrassa on näytillä paljon koneita, mutta myös eläimiä ja muuta mukavaa. Jossakin kohtaa Okran lehmäpuoli sisälsi lähinnä lihakarjaa, mutta parina viime kertana paikalla on ollut hyvin myös lypsykarjaa. Tänä vuonna Okran yhteydessä oli iso karjanäyttely, joten paikalla oli paljon lypsypuolen eläimiä. Lihakarjasta näytillä oli hereford rotua. Lisäksi uutena juttuna paikalle oli pystytetty näyttelyn ajaksi parinkymmenen lehmän pihattonavetta (mallia teltta), jonka yhteydessä oli toimiva lypsyrobotti. Tämä näytti olevan aika suosittu juttu, sillä robotin vieressä oli hyvä joukko ihmisiä odottamassa milloin joku lehmistä päättäisi käydä lypsyllä.

Lehmien lisäksi löytyi tietenkin hevosiakin. Karsinoissa hevosia oli näytillä vain muutamia, mutta hevosareenalla oli lähes koko ajan jonkinlainen esitys meneillään. Esityksiä ei kuitenkaan tullut tällä kertaa katseltua. Lampaita oli paikalla jonkin verran ja niiden mukana myös laumanvartijakoiria (paimenkoiria ilmeisesti myös, ainakin näytösten ajan). Alpakoita ja aaseja näyttelyssä oli esillä kaksi kumpaakin ja lisäksi kanatipuja ja fasaaneita oli muutamia aiheisiin liittyvillä osastoilla.

Maistiaispuoli oli tänä vuonna erityisen hyvä, sillä osastoilta löytyi monenlaista ilmaista tarjottavaa. Lopulta ei tarvinnut ruokaa edes ostaa, kun nälkä lähti näitä syömällä. Mm. Valio on yleensä tarjonnut lähinnä jukurttia ja juustoa, mutta tällä kertaa tarjolla oli ihan kunnon syötävää. Maistiaispalat on toki pieniä, mutta kun monella osastolla on jotain tarjolla, kertyy niistä jo iso potti syömistä. 

Okrassa kierrellessä kului yli kuusi tuntia, missä ehti kivasti rapsutella eläimet läpi ja tutkittua kiinnostavimmat traktorit. Aikaa saisi kulumaan vielä paljon enemmän jos esityksiäkin tai muuta ohjelmaa pysähtyisi katsomaan. Mitään isompia ostoksia ei tullut tehtyä, vaan mukaan tarttui pelkästään herkkuja. Niiden lisäksi tietenkin sitten parin kilon verran lehtiä ja esitteitä eri osastoilta ja muutamia ilmaiseksi jaettuja juttuja (mm. koivun taimia ja kananmunia).


Postauksen kuvat on kännykkälaatua, sillä kameraa en jaksanut mukaan kannettavaksi ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)