Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Kotiloiden kasvatus jatkuu?


Pitemmän aikaa ainoat kotiloni on olleet kolme reticulataa, mutta tällä viikolla määrää kasvoi monella uudella kotilolla. Koska eri lajien saatavuus Suomessa on heikentynyt huomattavasti, tilasin uudet tulokkaan ulkomailta, tarkemmin Englannista. Kotilot matkasivat siis pitkän matkan postilla, mutta hyvin olivat kaikki matkasta selviytyneet.

Kotilot saapuivat kahdelta eri myyjältä, joista toiselta tilasin kaksi aikuista fulicaa (eli tavallista akaattikotiloa). Nämä kaksi on alkujaan luonnosta (Nigeriasta) napattuja. Toiselta myyjältä taas saapui liuta poikasia, lajeina rodatzi, jadatzi, reticulata, immaculata panthera ja immaculata mozambique. Jokaista lajia tilasin kaksi, eli poikasia tuli yhteensä kymmenen. Nämä ovat kaikki kasvattajilla kuoriutuneita ja osa niistä on ikäisekseen pienehköjä, kuten valitettavasti suuremmilla kotilomyyjillä tuppaa olemaan. Toivotaan kuitenkin että lähtevät hyvin kasvamaan.

Kunhan poikaset aikuistuvat, saattaa kotilokasvatuskin taas jatkua monen vuoden tauon jälkeen. Tilaamani retikat ovat erisukuisia kuin nuo kolme ennestään olevaa, eli niistä ainakin saisi hyviä pariskuntia muodostettua. Lisäksi akaateille olisi poikasia toiveissa. Katsotaan jos muillekin lajeille löytyisi erisukuisia kumppaneita.


Postauksen kuvissa esiintyy yksi retikoista. Uusistakin kotiloista on kyllä jossakin kohtaa kuvia vielä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)