Sivut

sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Ankkoja ja vähän kanojakinAnkanpoikaset alkavat olla kuukauden ikäisiä ja ovat kasvaneet valtavasti. Vielä pari viikkoa sitten kaksikko asui pienessä tehdashäkissä, mutta nyt se kävisi enää vain kuljetukseen. Vaikka kasvuvauhti ankoilla onkin nopea, eivät ne sulkien suhteen pidä turhaa kiirettä. Pikkuankat ovatkin vielä melko untuvaisia, kuten kuvistakin näkee. Pian sulat lähtevät kuitenkin kunnon kasvuun ja kohta nämä ovat ulkonäöltään jo aikuista vastaavia. Sukupuolista ei vielä ole varmuutta, mutta enää ei kauaa mene kun nekin selkiytyvät.

Koska ankat ovat jo sen verran kookkaita ettei ne kissoja enää kiinnosta, ovat ne saaneet aloittaa vapaan ulkoilun. Sama vapaus alkoi myös kananuorilla. Öisin nuoriso on kaikki yhdessä sisällä ja vaikka eri lajeja ovatkin, liikkuvat ne mielellään ulkonakin samana porukkana. Kanoilla liikkeet vain on sen verran reippaat, että kömpelöillä ankanpoikasilla on kova työ pysyä porukan mukana. Aikuiset linnut ei nuorisosta ole ollut kiinnostuneita, ja etenkin ankkojen kohdalla varmasti menee pitkään ennen kuin ottavat uudet tulokkaat mukaan porukkaansa. Ankkojen kun tuntuu olevan todella vaikeaa hyväksyä mitään muutoksia elämäänsä, oli kyse sitten lajitovereista tai ankkalan oven eteen ilmestyneestä uudesta uima-altaasta.

Ankanpoikaset kuoriutuivat hautomakoneessa, jonne ne munina muuttivat muutamia päiviä ennen kuoriutumista. Jätin myös hautovien ankkojen alle munia, mutta niistä ei mitään tullut ja ankat jäivät ilman omia poikasia. Leenu ja Liinu ovat kuitenkin päättäneet korjata tilanteen ja kaksikko alkoi hautoa uudelleen. Kovin hyvin ei haudonta tunnu tälläkään kertaa sujuvan, sillä muutama muna on mennyt taas rikki ja pari kesken mennyttä olen itse heittänyt metsään. Seitsemän munaa taitaa ankkojen alla vielä olla, mutta haudonta ei ole vielä edes puolivälissä. Kovin suuria toiveita ei siis sen suhteen ole, että tälläkään kertaa ankat saisivat itse mitään haudottua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)