Sivut

perjantai 21. kesäkuuta 2019

Vanhat tutut ja uudet tulokkaat

Yllä olevissa kuvissa esiintyy kananuoriso, eli kuusi huhtikuun lopulla kuoriutunutta maatiaista. Kuten olenkin jo aiemmin kirjoitellut, on näissä siis yksi kukko ja viisi kanaa. Eli kiva pieni nuorisoparvi. Kunhan saavat ensin vähän vielä lisää kokoa, voi tätäkin porukkaa päästää vapaaksi ulkoilemaan.

Alempana onkin sitten kuvia tällä viikolla kuoriutuneista uusista tuttavuuksista. Maanantaina helmikananmunista putkahti kolme pirteää tipua. Munia oli koneessa vielä viisi, mutta niistä kaksi oli taas jostakin syystä kuollut. Kymmenestä munasta siis alkujaan iti seitsemän, mutta vain nämä kolme tipua lopulta saatiin. Tipuista kaksi on riistanvärisiä ja yksi on sinertävänharmaa. Helmikanojen väreistä en sen tarkemmin tiedä, joten on ihan yllätys millaisia nämä aikuisina tulee olemaan.

Tiistaina kuoriutui ensimmäinen cemani tipu, päivän etuajassa. Kekiviikkona muut seurasivat perässä, yhtä luukuun ottamatta joka pääsi munasta ulos vasta eilen. 15 cemanimunasta iti 14 ja näistä loppuun asti kehittyi kymmenen. Tpulaatikossa majailee siis sulassa sovussa kolme helmikanaa ja kymmenen cemania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)