Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kanien uusi tarha

Useampi vuosi on tullut mietittyä että koiratarha olisi kaneille aika kiva. Tarhat ovat kuitenkin paitsi kivoja, myös aika kalliita ja tarhan hankinta onkin jäänyt vain suunnitelmaksi. Tänä keväänä oli kuitenkin pakko viimein tilata tarha. Halvimmaksi hankintapaikaksi osoittautui Preeco.fi ja sinne tilaus sitten lähti. Toimitus oli todella nopea ja paketit laitettiin postiin heti seuraavana päivänä. Postikin sai paketit kannettua perille ripeään tahtiin. Tarha mökkeineen ei ole vielä ihan asumiskunnossa, joten postauksen kuvitukseksi nappasin myyntikuvat Preecon sivuilta. Kunhan kaikki on valmista, tulee toki kuvia näistä käytössäkin.

Koiratarha
Kuva napattu Preeco.fi sivulta
Tarhaksi valikoitui suurin sivuilla myynnissä ollut tarha, jolla kokoa on 6x6 metriä. Korkeutta aidalla on n.180cm, eli tuohon voi hyvin vetää verkon päällekin ja sisällä mahtuu silti suorassa kävelemään. Aitaverkon silmäkoko on suunnilleen sama kuin kompostikehikoissa, eli poikaset pääsevät läpi mutta aikuiset pysyvät tarhan sisäpuolella. Pohjaverkkoa tarhaan ei ainakaan aluksi ole tulossa, mutta jos kanit isosta tilasta huolimatta päättävät kaivautua aidan ali karkuun, täytyy jonkinlaista verkkoa reunoille laittaa. Tilaa tuossa on kyllä kaivelle, eli jos eivät ihan ensimmäisenä alkaisi reunoille koloja tehdä. Tarha kootaan elementeistä, eli jos joskus haluaa niin tarhoja voi ostaa vielä toisen samanlaisen ja tehdä yhden ison jättitarhan.

Tarhaan tulee muuttamaan kaikki pienemmät tyttökanit, jotka luultavammin saa ihan hyvin yhdistettyä samaan porukkaan kun vain kaikki kerrasta laittaa yhteen. Jäteillä onkin oma trampoliinitarhansa, joten luultavasti ne eivät tähän uuteen tarhaan muuta. Mutta täytyy katsoa vielä tilannetta uudelleen kun kanien muutto on ajankohtainen. Jos pikkutyttöjen jälkeen tarha on kovin tyhjän näköinen, voivat jätitkin liittyä joukkoon.

Pihavaja
Kuva napattu Preeco.fi sivulta
Koska kaneja tarhaan tulee useampia, täytyy kunnollista säänsuojaa olla myös runsaasti tarjolla. Isommalle laumalle kun ei pari pientä mökkiä riitä. Monia eri vaihtoehtoja tutkittuani päädyin tilaamaan tarhan mukana Preecosta myös pienen pihavajan. Vaja tulee siis tarhan sisään ja tarjoaa kaneille hyvät sisätilat joihin pääsee sadetta ja tuulta suojaan. Mitoiltaan tämä on 267cm x 181cm. Vielä tässä kohtaa vaja on laatikoissa pieninä paloina, mutta kunhan se valmistuu ja pääsee paikalleen, voi miettiä millainen se tulee olemaan sisältä. Jotain tasoja yms. tuonne aika kivasti saisi järjestettyä. Ovi vajassa tulee olemaan koko ajan auki ja kanit saavat itse päättää ovatko ulkona vaiko sisällä. Toki vaja tarjoaa senkin mahdollisuuden, että kanit saa hetkellisesti sen sisään suljettua, jos vaikka siivotessa ovat jatkuvasti tiellä.

Lämpötilojen suhteen alkaa pian olla kanien ulos muuttaminen käsillä (muutamia kaneja olenkin jo ulos laittanut), joten tarhankin olisi tarkoitus tulla asumiskuntoon muutaman viikon sisään. Enemmän kuvia ja juttua siis luvassa silloin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)