Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Japanilaiskaksoset


Alunperin suunnittelin noiden alkuvuoden poikueiden lisäksi vielä Mystille poikuetta ja lisäksi ehkä vielä tilanteen mukaan yhtä tai kahta muuta poikuetta. Suunnitelmiin tuli kuitenkin sen verran muutosta, että Mysti ei tule poikasia saamaan. Tytössä ei mitään vikaa ole ja olisi kyllä hyvin kasvatuskäyttöön soveltuva. Päätös johtuu siis ihan muista syistä, lähinnä tulevaisuuden kasvatussuunnitelmia ajatellen.

Mytyn sen sijaan astutin Yetillä (Rinja x Justus yhdistelmästä olevalla, pitempään uutta kotia etsineellä uroksella). Mytty saikin jo vuosi sitten ensimmäisen poikueensa ja tykkäsin poikasista kovasti. Yksi naaraspoikanen piti kotiin jättääkin, mutta harmillisesti yksi varatuista poikasista menehtyi yllättäen ennen luovutusta ja sen tilalle sitten lähti se poikanen jonka olisin kotiin jättänyt. Koska Mytty on Rollen jälkeläinen, halusin siitä kuitenkin vielä poikasen itselle. 

16.4. Mytyn poikue syntyi. Kaikki ei kuitenkaan sujunut ihan toivotulla tavalla, sillä Mytyllä oli synnytysongelmia joidenkin poikasten kanssa. Lopulta pesään päätyi vain kaksi poikasta ja kolme suurempikokoista syntyi ympäri häkkiä kuolleina. Hankalasta synnytyksestä huolimatta Mytty ja eloonjäänet poikaset olivat seuraavana päivinä kaikki hyvissä voimissa.

Poikaset ovat väriltään kumpikin keltamustia japanilaisia, toinen enemmän ja toinen vähemmän kuvioitunut. Premmin kuvioitunut on uros ja toinen taas naaras. Naaraspoikanen näistä tulee kotiin jäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)