Sivut

perjantai 1. maaliskuuta 2019

Hiiren kolmikko

Hiiren alkuperäisestä seitsemästä poikasesta on harmillisesti jäljellä enää kolme. Kaksi pienintä poikasta tosiaan menehtyi jo ensimmäisen viikon aikana, kuten edellisessä poikuetta käsittelevässä postauksessa kerroinkin. Sen jälkeen vielä kahden kohtaloksi koitui pesän ulkopuolelle lähteminen. Näillä aukesi silmät vasta parin viikon kohdalla, mutta jo ennen sitä olivat turhan innokkaita lähtemään pesästä liikkeelle. Mahdollisesti Hiireltä voi tulla maitoa niukemman puoleisesti, mikä sai poikaset liikekannalle. Lisäksi Hiiri ei niin kovin tarkka ole ollut pesän peittelemisestä (moni muu naaras kun tykkää heitellä pesäkoppiin koko häkin kuivikkeet ja ruokaheinät), mikä on mahdollistanut poikasten karkailun. Nyt poikasten silmät ovat kuitenkin auki ja karvaakin jo sen verran päällä että ainakaan kylmettyminen ei vaarana enää ole. Eiköhän tämä porukka siis jo isoksi asti selviydy.

Ensimmäisen viikon jälkeen palautin muun lauman Hiiren ja poikasten seuraan, eikä enää ollut ongelmana että olisivat poikasia kohtaan olleet liian tuttavallisia. Pupuporukka päätti tämän jälkeen vielä kasvattaa laumaa ja joku oli jyrsinyt reiän verkkoon jotta naapurihäkin Sweety ja Remedy voisivat liittyä joukkoon. Vähän karvatuppoja oli puolin ja toisin nypitty, mutta muuten isommilta tappeluilta oli vältytty ja näin muutama päivä myöhemmin kaikki kuusi aikuista tulevat mainiosti toimeen keskenään. Ei olisi itselle ihan ensimmäisenä tullut mieleen lähteä uutta laumaa muodostamaan kun yhdellä on poikasetkin samassa tilassa, mutta puput päättivät toisin ja mitään ongelmia ei ole ollut. Ainahan se omaa työtä helpottaa kun puput on porukoissa eikä erillisissä asunnoissa.

Hiiren lapsoset olivat tänän ensimmäistä kertaa yksilökuvissa ja hyvän sään takia päästiin ulos asti kuvauksiin. Todennäköisesti näistä tulee tuo naaras kotiin jäämään. Vähän tekisi mieli antaa poikaselle kutsumanimeksi Rotta emän mukaan, mutta mahtaako sitä viitsiä sellaista nimeä antaa noin söpölle pupuvauvalle...

u. Freakshow's Trimau. Freakshow's Quicken. Freakshow's VilaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)