Sivut

torstai 28. helmikuuta 2019

Vähän isompi poikue


Tiistaina kanilaan syntyi jälleen poikasia, tällä kertaa vähän isompi määrä kerralla. Jättimix Luppa kun päätti tehdä peräti 14 poikasta. Sama määrä syntyi neljä vuotta sitten myös belgianjätti Jättiksen ensimmäiseen poikueeseen eli Luppa ja Jättis pitävät nyt yhdessä hallussaan ennätystä kanilan suurimmasta poikueesta. Ikävämpi puoli isoissa poikueissa onkin sitten se, että näistä karsiutuu aina heikoimpia pois. Näin parin päivän iässä ovat kyllä melko tasaisesti kasvaneita, eli toivotaan että mahdollisimman moni poikasista selviytyisi. Värien suhteen poikue vaikuttaisi olevan aika värikäs, enkä kaikista vielä osaa edes sanoa mitä väriä tulevat olemaan. Mutta mustaa ja madaa ainakin löytyy ja valkokorvia tietenkin.

Isänä poikueella on Gustus. Nämä ovat siis jälleen jätti x pikkukani yhdistelmästä, jollaisista ainakin tähän asti on tullut todella innostuneita ja kivoja jälkeläisiä. Luonteet vanhemmilta on ihan huipputasoa ja jälkeläiset sopisivat erityisen hyvin lapsiperheisiin tai muuten sellaisiin koteihin joissa toiveena on oikein sosiaalinen pupu. Mieli toki tekisi jättää näistä itselle mahdollisimman monta (ainakin kaikki valkokorvat!), mutta ehkä se pari korkeintaan saa kuitenkin riittää. Näiden emä oli myös myynnissä ennen kuin päätin sitä sittenkin kasvatukseen käyttää, mutta saa nähdä jääkö kuitenkin pysyvästi tänne poikueen jälkeenkin.

Ensiviikolla syntyy vielä toinen poikue, joka on alkuvuoden viimeinen. Emänä tulevalla poikueella on Rinja ja isänä Pupu. Rinjahan on periaatteessa hopeavalkokorva projektia varten, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen että teetän sillä tämän ensimmäisen poikueen alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavan uroksen kanssa. Saan ainakin ihan rauhassa etsiskellä sopivaa urosta hopeaprojektiin tai vaikka ottaa hopeapoikasen kanilaan kasvamaan seuraavaa poikuetta varten. Projektia kun vähän hankaloittaa se, että tarvitsisin mahdollisimman pienikokoisen uroksen ja suurihopeat taas nimensä mukaisesti ovat yleensä aika isoja ilmestyksiä. Lisäksi kun toiveena kuitenkin on saada myös niitä x-kirjavia valkokorvia, on tämä Rinja x Pupu yhdistelmä ihan kannattava poikue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)