Sivut

perjantai 22. helmikuuta 2019

Kanilan nuorimmat


Keskiviikkona Hiiren poikue täytti viikon. Pesässä on jäljellä viisi poikasta, jotka Dessan tyttöpoikueen jälkeen ovatkin vaihteeksi poikavoittoista porukkaa. Joukossa on naaraita ainoastaan yksi. Näistä voisi kuitenkin ihan hyvin uroksenkin kotiin jättää, joten täytyy katsoa kuka poikasista lopulta kotiin jää. 

Kuten kuvastakin näkyy, on viisikossa yksi musta otter ja neljä perhosta. Perhosissa kaksi on mustaa, yksi madagaskar ja neljäs mahdollisesti isabella (ja ellei ole, niin sitten madagaskar). Hiiren ei kovin todennäköisesti pitäisi sinistä kantaa (joka tarvitaan isabellan aikaan saamiseen), mutta on kyllä tuo yksi poikanen niin kovin harmahtava ettei oikein madagaskaristakaan mene. Poikasten isä Pupu on x-kirjava ja näilläkin siis saattaa sinisiä silmiä esiintyä. Mielenkiinnolla odotan että värit kunnolla selkiytyvät! Harjas on tulossa jokaiselle poikaselle ja koska isä on luppakorva, saattaa jonkinasteiset luppakorvat tulla poikasillekin. Aika kivan näköisiä poikasista olisi luvassa.

Pari ensimmäistä päivää Hiiri poikasineen oli samassa laumassa Halman, Minin ja Mystin kanssa, mutta päädyin sen jälkeen ylimääräiset kuitenkin joukosta poistamaan viereiseen osastoon. Muut kun kävivät turhan innokkaasti kuljetusboksiin tehtyä pesää tutkimassa, niin vahinkojen välttämiseksi muuttivat erilleen. Kun poikaset vielä vähän kasvavat, niin koitan saada porukan uudelleen kasaan. 

Kovin kauaa ei tämä poikue välttämättä tule enää nuorimpien titteliä kantamaan, sillä ensiviikolla saadaan kanilaan mahdollisesti jälleen poikasia ja ensikuun alussa vielä yksi poikue lisää. Näistä sitten tarkemmin lisää, kun nähdään syntyykö mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)