Sivut

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

19. luukku: Arvostelussa Nutrin Complete pelletti

Porin näyttelyistä sain palkinnoksi pikkupussin Nutrin Complete pellettiä, joka itselle oli ihan uusi tuttavuus. Tähän ei ole ikinä tullut missään törmättyä enkä ole tätä kenenkään kuullut syöttävän. Sarjasta löytyy useampaa erilaista pellettiä, joista tämä omani on Rabbit vegetable (grain free). Nimensä mukaisesti pelletti ei sisällä viljaa, jonka lisäksi pussin kyljessä luvataan ruuan olevan vailla soijaa, palmuöljyä, lisäaineita tai lisättyä sokeria.

Pelletin ravintoarvot:
Proteiini 14%
Kuitu 20%
Rasva 2,5%

Valmistuaineet:
Kasviperäiset johdannaiset (FOS-sikuri-ineliini 2g/kg, yucca schidigera 1g/kg), vihannekset (väh. 8%), hiiva, siemenet, mineraalit)


Pellettiä näyttää olevan myynnissä sekä 400g että 1500g pusseissa. Ruoka on siis selvästi suunattu yhden tai pari kanin omistajalle.Pellettien ulkonäkö muistuttaa marsunpapanaa, mutta isommassa koossa. Suurempikokoinen pelletti on hyvä esim. ahneemmalle kanille, sillä tätä ei kerralla hotkaista vaan hampaitakin täytyy käyttää. Makutestissä pelletti oli maistuvuudeltaan ihan ok. Viljatttomat eivät tietenkään ole koskaan yhtä suurta herkkua kuin viljaa sisältävät pelletit.

Ravintoarvoiltaan sekä pussin lupausten perusteella pelletti on käyttökelpoista. Ainoa miinus on hivenen epämääräinen valmistusaineluettelo, josta ei oikein selviä mitä pelletti tarkalleen pitää sisällään. Pussin mukaan oli niitattu laajempi esite ruuasta, mutta lappu on jo ehtinyt kadota. Jotenkin muistelisin että esitteessä olisi ollut tarkempaa sisältöä, mutta en ole asiasta varma koska netistä ei kunnollista tietoa löydy. Vastaavaa epämääräisempää sisältöä on kyllä muutamassa muussakin suositussa pelletissä, eli jos ei tunne tarpeelliseksi tietää mistä pelletti oikeastaan on tehty, on tämä ihan käypä merkki. Jos sisältö olisi tarkemmin tiedossa ja kilohinta olisi kohtuullinen, voisin ihan hyvin tätä pellettiä itsekin syöttää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)