Sivut

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Tapaus MiniHipun poikue saavutti luovutusiän jo kauan sitten. Poikueessa oli viisi poikasta, joista kaksi lähti uusiin koteihin. Loput kolme asustelevat edelleen täällä, vaikka vain kaksi poikasta piti kotiin alunperin jättää. Mysti ja Jekku jäivät kotiin sillä mielellä, että niille voisi tulevaisuudessa on kasvatuskäyttöä. Kolmannen poikasen Minin kohdalla kyse taas on nimen mukaisesti pienestä koosta. Alussa poikaset kasvoivat kaikki samaa tahtia, mutta muutama viikko ennen luovutusikää Mini alkoi jäädä kasvussa muista jälkeen. Tästä syystä en sille tietenkään uutta kotia alkanut ollenkaan etsiä. Kasvuvauhti ei ole senkään jälkee juuri kohentunut, vaan Mini on lähes puolet sisaruksiaan pienempi. Eilen punnittuna tyttö painoi vain 600 grammaa, vaikka ikää onkin reilut kolme kuukautta.

Pienestä koostaan huolimatta Mini on muuten hyvin elinvoimainen ja virkeä pupu. Vähän luisevahko se on, mutta ei kuitenkaan mitenkään huolestuttavalla tavalla. Kanilassa on ollut aiemminkin vähän vastaava tapaus Rääsy. Jos siis vain hyvä tuuri käy, saattaa Ministäkin ajan kanssa kasvaa ihan normaali puputyttö. Tietenkään tässäkään tapauksessa ei ole tietoa mikä Mini pienen koon aiheuttaa, joten mahdollista on myös jokin synnynnäinen vika eikä tyttö välttämättä tule olemaan pitkäikäinen. Jonkun mielestä voisi olla parempi suoriltaan lopettaa nämä heikommin kasvavat yksilöt, mutta kun tässäkin tapaukssa kani kuitenkin voi hyvin, ei lopetukseen mielestäni tarvetta ole.

Alla on vielä kuva Ministä yhdessä siskonsa Mystin kanssa. Vaikka Mystin pitkä turkki hieman hämääkin, on kokoero silti huomattava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)