Sivut

maanantai 29. lokakuuta 2018

Sastamalan näyttelyt

u. Freakshow's Jackson Jekyll "Jekku"





Lauantaina oli tämän vuoden toinen ja samalla viimeinen näyttelypäivä vuorossa. Muuten en välttämättä olisi jaksanut näin lyhyellä välillä kaksissa näyttelyissä käydä, mutta pakkohan se näihinkin oli osallistua kun ihan kotikulmilla olivat. Järjestäjänä näillä oli Pirkanmaan Nakertajat, josta johtuen kanien lisäksi paikalla oli myös marsuja ja hamstereita. Samassa paikkaa ja saman järjestäjän näyttelyissä aikoinaan näyttelyharrastus on tullut aloitettuakin. Kameraa en mukaan tällä kertaa ottanut ja tilakin oli sen verran ahdas ja täysinäinen ettei kuvaaminen oikein olisi onnistunutkaan. Postauksen kuvituksena on siis tätä samaa sarjaa kuin jo monessa muussakin postauksessa on ollut (eikä muuten ole vieläkään kuvat lopussa...)

Kaneja paikalle oli saapunut yllättävän paljon, peräti 55 korvaparia. Myös marsuja ja hamstereita oli paljon. Ei siis varmaan yhtään hullumpi kaupunki näyttelyiden järjestämiseen ja toivottavasti jatkossa täällä päin voisi useamminkin kanitapahtumia olla. Itseltä oli mukana kymmenen kania, mikä alkoi olla jo aika maksimi määrä mitä autoon saa mahtumaan. Hauskasti koko poppoo oli omia kasvatteja ja vielä niin että yksi oli peräisin aivan ensimmäisestä kasvattamastani poikueesta ja yksi taas viimeisimmästä. Muut sitten siltä väliltä.

Pisteisiin olin ihan tyytyväinen, kun kuitenkin ottaa huomioon että melkein kaikilta lähti likaisista tassuista piste pois. Parilta siistimmältä tyypiltä lähti vain puolikas. Muutamalta lähti puolikas piste myös hieman kellertävän hännän alusen takia. Viikon takaisissa Porin näyttelyissä juuri yksi ulkomuotopuolen tuomari oli sitä mieltä, että näyttelykanin tassut eivät saisi olla keltaiset tai muuten likaiset, eikä asiaa voi perustella sillä että kani on viettänyt kesän ulkona. Jos näyttelyissä haluaa käydä, täytyy pitää kani puhtaissa tiloissa. Tästä olen itse kuitenkin täysin eri mieltä. Näyttelyharrastus on aina ihmisen oma harrastus ja koska kanin valinta se ei ole, ei kanin myöskään pidä joutua asian takia kärsimään.

Hatter 93
Jax 92
Freddy 92,5
Pandora 93
Rumba 93,5
Mysti 92,5
Nuppu 92
Anya 93,5
Vili 92,5
Domi 93

Rumba sai luokkansa ainoana osallistujana LKV1 ruusukkeen, mutta muuten ei palkintosijoille päästy. Tämä kyllä olikin odotettavissa, kun paikalla oli myös monia huippupupuja. Domi, Jax ja Freddy pääsivät (tai ehkä ennemminkin joutuivat) käymään näyttelyissä viikon välein ja niiden arvostelukaavakkaita oli hauska vertailla keskenään. Mm. Freddyn turkkista kommentoitiin viikko sitten "palautuu epätasaisesti", kun taas uusintakerralla "palautuu kauniisti". Minkäänlaista karvanvaihtoa pojalla ei ole ollut, mikä asiaan voisi vaikuttaa. Lihaksiakin toivottiin toisessa arvostelussa lisää eteen ja toisessa taakse. Jaxilla taasen sanottiin viikko sitten kynsistä "osassa leikkaamisen varaa" ja nyt "hyvä manikyyri", vaikka kynsiin en Porin reissun jälkeen ole koskenut. Domi taas saisi uudemman arvostelun mukaan olla pyöreämpi, kun viikko sitten se oli turhankin pyöreä. Näistä huomaa hyvin kuinka tuomareilla on hyvinkin paljon näkemyseroja, eikä siis ole ollenkaan ihmeellistä vaikka samalla kanilla pisteet heittelisivät lyhyellä aikavälillä paljonkin.

n. Freakshow's Lagoona Blue "Mysti"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)