Sivut

lauantai 6. lokakuuta 2018

Kanila on jälleen asutettu


Viikko sitten siirtelin ison osan kaneista sisätiloihin asumaan. Jätit jäivät vielä joksikin aikaa ulkosalle, kuten myös koteja etsivä nuoriso muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Sään suhteen ei mikään ihan kamala kiire olisi ollut vielä sisälle muuttaa, mutta onhan se kuitenkin mukavampi kun saavat olla sisällä kuivassa ja tuulelta suojassa. Syksyn näyttelyt myös lähestyvät, joten sisätiloissa puput pysyvät puhtaampina. Porin näyttelyt ovatkin jo kahden viikon päästä ja ilmoittautumiset sinne on laitettu menemään. Mukaan valikoitui vanhat konkarit Saaga, Domi ja Bianca, sekä uusina naamoina Freddy, Jekku, Jax, Hiiri ja Halma. Kanit jakautuvat peräti viiteen luokkaan tällä kertaa. Nuoriin uroksiin menee kaksi pupua, kuten myös nuoriin naaraisiin. Avoimiin naaraisiin menee kaksi, baby uroksiin yksi ja Domi parka joutuu jo seniori uroksiin. Viikon päästä Porin näyttelyistä on Sastamalan näyttelyt vuorossa, mutta sinne on vielä reilusti aikaa ilmoittautua ja mietin vasta lähempänä mukaan tulijat.
Kanilaan rakentui tällä vuodelle uusi kerroshäkki, joka näkyy kuvissa ovelta päin katsottuna heti vasemmalla. Häkkiin kuuluu reilu kolmisen metriä pitkä ala osasto, jossa majailee neljä tyttöä. Ison osaston päällä on vielä kolme erillistä häkkiä. Teen lähiaikoina vielä paremman esittelyn kanilasta, jolloin tämäkin rakennelma pääsee tarkempaan esittelyyn. Yllättävän asiallisen näköinen häkistä tuli, vaikka onkin lähes täysin rakennettu kaikenlaisesta käsiin sattuneesta sälästä. Isommin en häkkiin halunnut panostaa, sillä vanhat häkit alkavat olla jo käytössä kuluneita ja jossakin kohtaa on kuitenkin edessä koko häkkikannan uusiminen.

Uutena juttuna häkeissä on tänä vuonna vessalaatikot, jos niistä vaikka siivoamisen kannalta olisi jotain hyötyä. Muutamat kanit niitä hienosti osaavatkin käyttää, mutta osalla laatikko hakee vielä sopivaa paikkaa. Yleensä neuvotaan sijoittamaan vessalaatikko heinätelineen alle, mutta omat puput jostakin syystä tykkäävät syödä heinät toisessa päässä häkkiä ja paskoa vastakkaiseen päätyyn. Vessalaatikoiden lisäksi kuvista voi huomata joistakin häkeistä löytyvät uudet pesämökit, jotka on tehty isoista muovilaatikoista. Nämäkin pääsevät myöhemmin tarkempaan esittelyyn.


Kanien porukoissa ei muuten mitään suurempia erikoisuuksia ole, lukuun ottamatta Dessaa. Se on melko tarkalleen kaksi kuukautta asunut yhdessä Dexterin kanssa, toiveena kasa pikkupupuja. Jostakin syystä parilla ei kuitenkaan tunnu tärpäävän eikä Dessa ole vieläkään tiineen oloinen. Dexussa vika ei voi olla, se kun on jo kahden poikueen isä. Annan pariskunnalle vielä loppuvuoden aikaa saada jälkikasvua, ennen kuin on aika sen suhteen luovuttaa. Dessa toki on tarkassa seurannassa, jotta mahdollinen tiineys huomataan ajoissa ja pariskunta pääsee erilleen asumaan.


2 kommenttia:

  1. Ekassa kuvassa taitaa olla Vili? Oppiko vessalaatikolle? Oli kesällä niin siisti poika:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Vilihän se kuvassa esiintyy. Poika oli kyllä yksi niistä harvoista, jotka heti tajusivat vessalaatikkoa täydellisesti käyttää. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)