Sivut

tiistai 7. elokuuta 2018

Pirujen paluu

Täällä blogin puolella on jäänyt ihan esittelemättä uudet okapirut, vaikka ovatkin jo yli kuukauden täällä olleet. Joku saattaa muistaakin, että kolme vuotta sitten ensimmäistä kertaa piruja hankin. Niiden kanssa kävi kuitenkin ikävästi kun talvella sitruunamelissa pääsi hetkellisesti loppumaan ja yksi piruista otta asian turhan raskaasti. Näiden tapahtumien jälkeen piruista onkin ollut pitkä tauko, kunnes satuin tänä kesänä törmäämään myynti-ilmoitukseen ja päätin hankkia piruja jälleen. Jospa tällä kertaa olisi niiden suhteen vähän parempaa onnea...

Viimeksi pirut olivat saapuessaan hyvin pieniä ja ehtivät vaihtaa nahkoja usempaan otteeseen. Tämän kertainen porukka oli tullessaa jo isompia. Näiden nahkojen vaihtojen kanssa olen mennyt vähän sekaisin kun en enää muista moneenko kertaan vaihtaneita olivat tullessaan, mutta luulisin että kerran vielä vaihtavat ennen kuin ovät täysikasvuisia. Neljä piruja on tällä kertaa kuten viimeksikin ja myös sukupuolijakauma on sama kuinedellisten kohdalla. Eli kaksi kumpaakin sukupuolta.

Kunhan piruista tulee täysikasvuisia, voi muniakin olla odotettavissa. Haudonta-aika munilla on pitkä (useampi kuukausi), mutta hauskaa olisi kyllä jos tulevaisuudessa pääsisi kasvattamaan ihan itse alusta asti joukon okapiruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)