Sivut

lauantai 25. elokuuta 2018

Kaksi koditonta

Muutaman päivän päästä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun jättien ulkotarhaan syntyi kaksi vähemmän toivottua poikuetta. Syypää näihin oli Justus, joka on sittemmin siirtynyt paremmille porkkanamaille (ei sentään kuitenkaan näistä poikueista johtuen). Osa syntyneistä poikasista löysi kodit, mutta kaksi poikaa etsii edelleen omaa asuinpaikkaa. Näistä tuli hiljattain otettua uusia kuviakin myynti-ilmoituksia varten, joten miksei näitä voisi blogiinkin näytille laittaa.

u. Not Tomorrow YetRanskanluppa Riona sai yhdeksän poikasta, joista lopulta kuitenkin vain kolme jäi henkiin. Neljä poikaista menehtyi jo aivan pieninä ja kaksi vielä lähellä luovutusikää. Viime kesä ja syksy oli sateiden takia haastavaa aikaa ulkokaneille ja monilla oli ongelmaa poikaskuolleisuuden kanssa. Näihinkin luultavasti pääsi joku pöpö iskemään kun kaksi poikasta suhteellisen vanhana menehtyi.

Kolmesta poikasesta kaksi tyttöä pääsi uusiin koteihin, mutta pojasta ei kukaan ollut kiinnostunut. Vuodessa pojasta on kasvanut komea luppakorva. Vielä keväällä sillä oli pystyt korvat, mutta kesän helteiden aikana se päätti ryhtyä lupaksi ja siitä asti korvat ovat olleet maata kohti. Ihan täydelliset lupat ne eivät kuitenkaan ole, sillä hermostuessaan poika saa korvat pystyynkin.

u. Deepwater HorizonToisen poikueen emänä toimi Jättis, sekin jo Justuksen tavoin paremmille porkkanamaille siirtynyt. Jättiksellekin tuli iso poikue, mutta synnytyksen kanssa oli kaiketi ollut ongelmia, sillä vain yksi poikanen oli päätynyt pesään asti. Muut olivat ympäri tarhaa kuolleina.

Tästäkään pojasta ei kukaan ollut kiinnostunut. Talven se asusteli yhdessä Rionan pojan ja Dobbyn kanssa, mutta kevään tullun joutui muuttamaan omaan yksiöön poikien aikuistuessa. Ulkonäöltän poika on varsin hauska. Rakenteeltaan se on belgianjättimäinen, mutta muhkealla tukalla ja pienemmillä korvilla varustettuna. Olen tainnut aiemminkin jo harmitella, että tälläinen uros kelpaisi kyllä hyvin kasvatukseenkin. Värin puolesta en kuitenkaan halua poikaa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)