Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Porukoita uusiksi


Bountyn paluusta on ehtinyt vierehtää aikaa jo useampi viikko. Rouva oli tarkoituksena liittää muiden jättien kanssa samaan laumaan, mutta kanien tutustuttaminen on muilta kiireiltä päässyt aina vain siirtymän eteenpäin. Tänään Bounty pääsi kuitenkin viimein katsomaan muita isompia tyyppejä. Aluksi rouva oli komppariaitauksessa jättien tarhan sisällä, mutta kun mitään ei tapahtunut päästin sen pois aitojen sisältä. Eikä tapahtunut mitään sittenkään. Bounty pomppi muutaman kierroksen tarhan ympäri ihmetellen mihin on joutunut ja meni sitten koppiin päiväunille muiden kanssa samaan kasaan.

Vaivaton laumaan liittäminen ei jättien kohdalla edes ole mitenkään ihmeellinen asia. Niitä ei ole koskaan kiinnostanut yhtään, vaikka laumaan putkahtaisi yllättäen uusia jäseniä. Nämähän eivät ole koskaan Bountya nähneet (tai Fiona itseasiassa on silloin kun Bounty oli poikanen), sillä näiden asunnot on ihan eri puolilla kanitarhaa. Vasta siinä kohta kun tarhaan tippui taivaalta kasa tuoretta ruohoa, järjesti Bounty hieman draamaa. Kuten sen ulkonäöstäkin voi päätellä, on ruoka sille tärkeä asia ja kuusi kilpailijaa ei aluksi oikein miellyttänyt. Pian laskeutui kuitenkin rauha jälleen maahan.


Bountylta vapautuneeseen häkkiin muutti heti uusia asukkaita, Violan ja poikasten siirryttyä siihen. Violalla oli synnytyshäkkinä väliaikainen viritelmä, johon kuului pieni keksikerroksinen häkki ja sen kylkeen liitetty kompparilisäosa. Väliaikainen ratkaisu se todellakin oli, sillä poikasethan eivät kompparien sisällä pysy. Silmät poikasilta aukesivat jo joku aika sitten, mutta Viola on pitänyt pesäkopin oven tukittuna ja poikaset ovat pysyneet sisällä. Tänä viikonloppuna Viola poikasineen oli tarkoitus siirtää turvallisempaan häkkiin ja hyvin osui ajoitus kohdilleen. Ensimmäinen poikanen kun jo liikuskeli pesän ulkopuolella.

Uusi häkki vaikutti olevan erityisesti poikasten mieleen, niillä kun elintila kasvoi valtavasti. Varmasti pienessä puumökissä nököttäminen alkoi käydä jo tylsäksi. Tästä uudesta asunnosta Viola ei harmi kyllä näe muuta laumaansa, mutta eiköhän sen palauttaminen porukkaan onnistu ongelmitta sitten kun on sen aika. Varsin olemattomiin on laumakin siinä kohtaa kutistunut. Mytty on Violan tavoin erillään laumasta poikasten vuoksi, joten laumaan kuuluu tällä hetkellä Saaga, Dessa, Bianca, Sweety ja Remedy. Junokin oli samaa porukkaa, mutta se muutti pari viikkoa sitten uuteen kotiin. Tuosta laumaan kuuluvasta viisikosta kaksi tulee myös kohta lähtemään, kun Sweety ja Remedy lähtevät niille jo viime kesältä tuttuun kesäkotiin. Eli kun mammalomalaiset on aika saada laumaan takaisin, on kaneja kaikenkaikkiaan vain viisi laumautettavina.


Kevään poikaset ovat olleet vieroituksesta asti kaikki samassa laumassa. Väki on vähentynyt paljon alkuperäisestä kokoonpanosta, mutta kotiin jäävien lisäksi vielä muutama kotia etsivä omasta porukasta löytyy. Eilen poikasporukassa tapahtui hieman muutosta, sillä itselle jäävät pojat Jax, Troy ja Freddy muuttivat Niilon häkkiin. Niilo on jo vanhempi herra, joten se sopii rauhallisena tyyppinä hyvin nuorten poikien seuralaiseksi. Niilo ei juuri poikia jaksanut jahtailla ja nelikko näyttääkin jo tulevan hienosti juttuun keskenään. Jos hyvin käy, pysyy porukka nelikkona syksyyn saakka, jolloin poikien on aika aikuistua ja muuttaa omiin yksiöihin asumaan.

Poikaslaumaan jäi vielä seitsemän nuorta, joista yksi lähtee huomenna. Joukossa on myös oma poikanen Miisa, joka olisi ihan lähiaikoina tarkoitus erottaa pojista. Harmillista että Miisalle ei ihan vielä kaveria löydy, van sen täytyy odotella että Mytyn ja Violan poikueista saadaan sille tyttöjä kavereiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)