Sivut

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pikkuiset piikkiöläisetAlkuviikko tuli vietettyä reissussa ja sieltä palatessa kotona odotti uusia tuttavuuksia, kun hautomossa olleet munat olivat kuoriutuneet. Maatiaiskanoja näistä munista ulos putkahti, tarkemmin piikkiön kantaa. Moni kanaharrastaja myy siitosmunia ja jopa postin kautta niitä toimittavat. Nämäkin munat tulivat postin kautta ja ihme kyllä ihan ongelmitta, vaikka postin toiminta ei niin laadukasta nykyään enää olekaan. Ostin munat Ellun kanat ja munat nimiseltä sivulta, josta niiden tilaaminen onnistuu verkkokaupan välityksellä. Maksukin hoitui Klarna laskulla, eli eipä näiden ostaminen juuri vaatteiden tilaamisesta eronnut. Munat saapuivat hyvin pakattuina, joskin yksi oli siitä huolimatta päässyt rikkumaan. Tämä ei kuitenkaan haitannut yhtään, sillä munia oli paketissa yksi ylimääräinen, eikä se olisi koneeseen mahtunut vaikka ehjänä olisi perille päässyt. Suosittelen ehdottomasti samaa myyjää muillekin siitosmunia kaipaavalle!

Viidestätoista hautomakoneeseen laitetusta munasta lähti kolmetoista kehittymään. Näistä saatiin sitten yksitoista tipua. Kuoriutumatta jääneitä kahta munaa en päässyt avaamaan kun en kotona ollut, joten sitä en tiedä missä kohtaa ovat lakanneet kehittymästä. Postitus aina vähän heikentää munien laatua, mutta ihan hyvä kuoriutumisprosentti näillä silti oli.

Tipujen joukossa on kolme tummaa ja kahdeksan vaaleaa. Tarkemmin värit näkee sitten kun alkaa höyhenet kunnolla kasvaa. Sukupuolten selviämistä saa myös vielä tovin odotella. Kukkoja yleensä kuoriutuu enemmän kuin kanoja, joten kovin montaa kanaa ei tästä porukasta välttämättä vielä saa. Mahdollisesti myöhemmin kesällä voisi vielä toisen koneellisen munia hautoa, mutta nyt on ainakin viiriäiset seuraavana vuorossa. Niitäkin kun pitäisi hieman erisukuisia saada tämänhetkisten joukkoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)