Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Neljä ankanpoikasta
Jokin aika sitten kerroin blogissa Iines ankan hautomispuuhista. Itse hautominen meni hyvin, mutta kuoriutuminen valitettavasti ei. Siinä kohtaa kun poikaset olisivat olleet valmiita kuoriutumaan, vieritti Iines suurimman osan munista lampeen. Viimeisen munan poikanen taas löytyi pesän ulkopuolelta, Iineksen jatkaessa tyhjän munankuoren hautomista. Vaikutti kovasti siltä, että tuo viimeinen poikanen olisi ankan toimesta autettu munasta ulos liian aikaisin ja hylätty sen jälkeen. Löydettäessä poikanen oli vielä elossa, mutta menehtyi pian sen jälkeen.

Kun ankkaparveen ei omasta kasvatuksesta täydennystä saatu, oli aika etsiä lisäystä muualta. Kohtuullisen läheltä löytyikin toukokuussa kuoriutuneita ankkoja kiva nelikko. Ankat varasin jo muutama viikko sitten ja eilen ne vihdoin tänne pääsivät muuttamaan. Poikasissa on kaksi isompaa ja kaksi pienempää. Sukupuolista ei vielä varmuutta ole, ne selviävät vasta ankkojen kasvaessa. Poikasista suurin, riistakirjava tyypi todennäköisesti on poika, mutta muista ei vielä edes arvauksia ole.

Väreiltään nämä uudet tulokkaat ovat hauskoja ja täydentävät hyvin ennestää täällä majaillutta ankkapariskuntaa. Kaikki ovat erilaisia väreiltään ja helposti tunnistettavissa. Mustavalkoiselle poikaselle on myös kasvamassa tupsu päähän, eli se tulee olemaan hyvin persoonallisen näköinen tyyppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)