Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Japanilaisia


Tasan viikko sitten Mytylle syntyi poikue, joka pitää sisällään seitsemän poikasta. Väriltään poikaset ovat keltamustia japanilaisia, pari sellaisenaan ja loput perhoskuviolla. Isänä poikueella on Dexter. Aluksi ajattelin että poikue Biancan kanssa jäisi Dexterin tämän vuoden ainoaksi, mutta poika vaikutti kuitenkin parhaimmalta sulhaselta Mytylle. Sekä Dexter että Mytty ovat rakenteeltaan kivoja, joten poikasistakin varmasti kehittyy omaa silmää miellyttäviä yksilöitä.

Mytty on kooltaan varsin pieni ja siro, joten odotuksena olisi ettei se kovin isoa poikuetta tekisi. Lasketun ajan lähestyessä tytön vatsa alkoi kuitenkin olla niin suuri ja muhkurainen, että olisi ollut ihme jos poikasia olisi vain muutama syntynyt. Poikue saapui maailmaan jo 29. tiineyspäivä, mikä onkin ollut kanilassa perintenen tiineyden kesto isommilla pikkukanipoikueilla. Mytty päätti aloittaa synnytyksen iltaruokinnan aikaan, eli poikasia pääsin vilkaisemaan heti vastasyntyneinä.

Näin alustavasti vilkuiltuna poikueessa näyttäisi olevan kolme urosta ja neljä naarasta. Kolmella poikasista on pysyvä harjas ja lopuilla voi olla kevyempi Mm harjas tai saattavat olla kokonaan harjattomia. Lemppariksi poikasista on värin perusteella noussut tummakuvioinen perhonen, joka kuvassakin näkyy vasemmalla. Poikasella on vielä pysyvä harjaskin, joten nätti siitä olisi tulossa. Jos vaan luonteeltaankin tuntuu sopivalta, niin kyseinen poikanen tulee mahdollisesti jäämään kotiin.

Aivan pian pitäisi syntyä poikue myös Violalle. Sen tulevan poikueen isänä on Dobby ja tämä poikue jääkin Dobbyn viimeiseksi. Mustaa ja mustaa valkokorvaa olisi poikueeseen odotettavissa, mutta madagaskarkaan ei täysin mahdoton ole. Dobby kantaa varmasti keltaista ja Violallakin voi hyvällä tuurilla keltaisen kantaja olla. Poikue tulee olemaan alkua hopeavalkokorva projektille, josta aiemminkin on blogissa juttua ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)