Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Tipu Lidlin munasta


Kaupan munista ei normaalisti ole mahdollista tipuja hautoa, johtuen siitä että isoissa tehokanaloissa ei ole kukkoja. Luomumunat tekevät tähän kuitenkin poikkeuksen, sillä luomukanaloista saattaa kukkojakin löytyä. Yksi jos toinenkin kanaharrastaja on innostunut kaupan luomumunien hautomista kokeilemaan, eikä niistä kuoriutuneet tiput ole harvinaisia. Itävyys kaupan munilla toki on huono, sillä niillä säilytys ei ihan vastaa sitä miten haudottavia munia pitäisi oikeasti säilyttää. Kukkoja on kanaloissa myös hyvin vähän kanamäärään verrattuna, eivätkä ne välttämättä jokaista kanaa ehdi polkea.

Pitihän hautomista päästä itsekin kokeilemaan, joten kolme viikkoa sitten laitoin koneeseen luomumunia kahdesta kaupasta (Lidl ja S-market). Näistä lähti kaksi Lidlin munaa kehittymään, mutta toisella kehitys valitettavasti lopahti kesken. Kaupan munien lisäksi laitoin koneeseen pari omien kanojen munaa, jotka eivät tälläkään kertaa itämään lähteneet. Taitaa olla siis tuossa kukossa jokin vialla, eikä omista munista tulla koskaan tipuja saamaan.

Yön aikana tämä ainokainen tipu kuoriutui ja hyvin virkeä tapaus vaikuttaisi olevan. Yksinäinen se tietenkin vähän on ja täytyykin yrittää löytää sille jostakin pari suunnilleen saman ikäistä kaveria. Aikuisena tipusta tulee todennäköisesti valkoinen iso tehotirppa. Mitenhän mahtaa sukupuolen kanssa käydä, onkohan mitään mahdollisuutta saada kanaa?

Ensiviikolla haudonnat jatkuvat jälleen, sillä tilasin koneellisen piikkiöläisten maatiaisten siitosmunia. Jos niistä saisi vihdoin kunnolla täydennystä kanaparveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)