Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kesä on saapunut!


Kulunut viikko on ollut ihanan kesäinen ja lämpöasteita on ollut välillä väähän liikaakin. Kanit asustelevat kaikki ulkona, joten nekin ovat päässeet kesäisistä tunnelmista nauttimaan. Tänä vuonna ei mitään yhtä tiettyä päivää ollut jolloin kanit olisivat muuttaneet ulos, vaan niitä tuli siirrettyä ulkohäkkeihin pitkin huhtikuuta. Ulos muuttamista hidasti isot lumikasat, mutta aina kun niiden alta joku häkki tuli näkyviin, pääsi siihen kani muuttamaan. Loppuvuodesta yhdistelin naaraita laumoiksi, joten ulkohäkkejä riitti kaikille hyvin. Muutama uusi häkki tulee kuitenkin varmasti tänäkin kesänä tehtyä, sillä aina tarvetta jossaki kohtaa ilmenee.


Kaninpoikaset ovat kaikki kasvaneet huimaa vaihtia ja kovasti montaa niistä jo kesäkodeissa odotellaan. Tulevana viikkona pitäisi vähän tarkemmin suunnitella kuka on mihinkin menossa ja mitkä poikaset tulevat etsimään jo tässä vaiheessa omaa pysyvää kotia. Uusiakin vauvoja on jo tilaukseen laitettu ja niiden syntymä tulee ajoittumaan siihen kun nämä ensimmäiset poikueet ovat luovutusikäisiä. Kesäaikaan yritän kaikki poikueet aina painottaa, sillä kesäisin tilaa riittää kun talvikanila on aikuisista tyhjillään ja ilmaista ruokaakin on piha pullollaan.


Ikäviäkin uutisia on valitettavasti kerrottavana, sillä maanantaina Unna löytyi ilta ruokinnalla menehtyneenä. Unna ei täällä vielä kovin pitkään ehtinyt asua, mutta ehti jo hurmata hienolla luonteellaan. Neitosen kuolinsyyksi epäilen vatsaongelmia. Unna ehti asua muutaman viikon ajan lampolassa, jonne se Pupun kanssa sisältä muutti heti kun ilmat riittävästi lämpenivät. Kovasti jo odottelin ensimmäistä kerintää, minkä piti ajoittua touko-kesäkuun vaihteeseen. Sekin jäi kuitenkin nyt kokematta. Sen verran kovasti angoraan kuitenkin ehdin jo tykästyä, että jossakin kohtaa tulen kyllä uuden minilampaan hankkimaan.


Laitetaan tähän samaan vielä viiriäistipujenkin kuulumiset. Tiput täyttivät torstaina kaksi viikkoa ja ainoastaan yksi on tähän mennessä kuollut. Erittäin hyvä selviytymisprosentti siis tällä kertaa! Eilen tipujoukko muutti sisäkasvatuksesta lampolaan ja seuraavaksi sitten odotellaan että sukupuolet selviävät ja kanat pääsevät ilahduttamaan yksinäisiä kukkoja. Nämä tiput olivat heti alusta asti hirmu fiksun oloisia aiempaan porukkaan verrattuna. Ensimmäinen tipujoukko mm. onnistui useampaan kertaan kastelemaan itsensä vesikupissa, mutta nämä osasivat jo heti kuoriuduttuaan jouda niin hienosti, että tuskin olisivat hukkuneet vaikka kupissa ei olisi soraa ollut ollenkaan. Jos sama jalostustahti jatkuu seuraavissa polvissa, niin pian täällä on jo puhuvia tirppoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)