Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Viiriäisiä


Lauma kasvoi eilen jälleen poikasten muodossa. Tällä kertaa perheenlisäystä saivat viiriäiset. Hautomakone on ollut talven toimettomana, mutta muutama viikko sitten oli aika aloittaa haudonnat. Ensimmäisenä koneeseen päätyi viiriäisiä. Munia koneeseen meni alunperin 30, joista neljä poistin muutaman päivän päästä. Näissä neljässä näkyi läpivalaistessa säröt, joiden takia eivät olleet lähteneet kehittymään. Viiriäisten munat menevät todella helposti rikki ja luultavasti munat oli olleet jo koneeseen mennessä rikki. Täytyy yrittää ensi kerralla muistaa läpivalaista munat jo ennen koneeseen laittoa, niin ei turhaan olisi rikkinäisiä mukana.

Eilen illasta tiput kuoriutuivat 17. hautomispäivänä. Tipuja tuli 21 eli viisi munaa jäi kuoriutumatta. Näitä kun läpivalaisin, niin olivat kyllä kaikki lähteneet kehittymään, mutta tipun alku oli jossakin kohtaa kuollut. Nämä tipuset on viime syksynä kuoriutuneen kanakolmikon ja Choco kukun jälkeläisiä. Tipuissa on kahdeksan tummempaa ja kolmetoista kultaa. Tummat ovat ilmeisesti isänsä tavoin suklaita väriltään.

Viimeksihän tipuja kuoli paljon ja kahdestakymmenestä vain se kolme jäi henkiin. Jospa näiden kanssa menisi hieman paremmin ja elonjäämisprosentti olisi parempi. Vetoa näiden ei ainakaan pitäisi saada, sillä käytössä on hamsuloota jota viimeksi ei ollut. Alusia olisi myös tarkoitus entistä enemmän vaihdella, jos sillä sattuisi merkitystä olemaan. Jos näiden kanssa menee paremmin, niin jossakin kohtaa olisi tarkoitus ostaa muualta siitosmunia ja saada näin vähän uutta verta ja uusia värejä parviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)