Sivut

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Marsut ovat täällä taas!

Viimeksi kun marsunpoikasista tuli blogiin kirjoiteltua, oli niillä tullut juuri kolme viikkoa ikää täyteen. Aikaa postauksesta on vierähtänyt ja seuraavaksi marsuvaavit täyttävät jo seitsemän viikkoa (joka tulee perjantaina täyteen). Vaikka poikaset ovat olleet koko ajan hyvin pienikokoisia, tapahtui niillä täysi itsenäistyminen neljän viikon iässä. Ne eivät enää imeneet, eivätkä olleet Pikestä yhtään kiinnostuneita. Yöksi Pikke meni mökkiin ja poikaset jäivät putkeen. Vastaavasti Pikkekään ei enää ollut poikasista kiinnostunut, vaan eli häkissä ihan omaa elämäänsä. 

Pääsiäisenä Pikke ja poikaset siirtyivät samaan häkkiin muiden tyttöjen kanssa. Ruokinnan onnistuminen vähän jännitti etukäteen, sillä valkoiset tytöt on paitsi ahneita, myös varsin pulleita. Vaarana oli siis että pienet poikaset litistyvät läskien väliin. Ruokinta sujui kuitenkin ihan ongelmitta, sillä valkoinen kolmikko jännitti edelleen poikasten läsnäoloa. Syntymänsä jälkeen poikaset olivat pari ensimmäistä päivää lauman seassa, eivätkä valkoiset uskaltaneet tulla samaan päähän häkkiä kuin missä poikaset olivat.

Pääsiäisen aikaan poikaset myös sukupuolitunnistettiin siskon toimesta ja kaikki todettiin pojiksi. Kuulemma tavallista hankalampi näiltä oli sukupuolia nähdä, kuten vähän itsestäkin tuntui. Toivotaan nyt että todella kaikki poikia ovat, ettei tule enää enempää marsuvauvoja. 

Poikia ei tietenkään voi kovin kauaa tyttöjen kanssa pitää, sillä marsut tulevat sukukypsiksi nuorina. Nämä kuitenkin on niin hitaasti kehittyneitä, että saivat siihen kuuden viikon ikään tyttölaumassa olla. Ruskeita olisin uskaltanut vielä pitempäänkin tyttöjen seassa pitää, mutta kirjava ehti jo aloittaa kovat turinat.

Pojat asuvat yt keskenään kolmikkona ja kolmikko saa pysyä yhdessä vielä jonkin aikaa. Sileäkarvaiselle ruskealle tulen luultavasti jossakin kohtaa etsimään uutta kotia, mutta vielä saa jonkin aikaa odotella että se saavuttaa suositellun luovutuspainon. Tällä kyseisellä poikasella huomasin pari päivää sitten hauskan erikoisuuden, sillä siltä löytyy toisesta takajalasta ylimääräinen varvas. Normaalisti marsuilla on kolme varvasta takajaloissa, mutta joskus niillä saattaa olla vielä neljäs lisävarvas. Ylimääräinen varvas on tavallista pienempi, eikä siinä ole luuta ollenkaan. Kynsi kuitenkin löytyy kuten muistakin varpaista. Ennen ei ole tälläistä tullut nähtyä kuin vain kuvissa.

Pojat ovat saaneet viralliset nimet, mutta kutsumanimet vielä puuttuvat. Saa toki ehdottaa, jos kivoja nimiä tulee mieleen.

u. Xander Cageu. Dominic Torettou. Richard B. RiddickEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)