Sivut

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Uusimpien tulokkaiden kuulumisia sekä palliton kollikissa


Blogin päivittely on päässyt taas tällä viikolla vähän jäämään. Yleensä tähän aikaan on ollut kanilassa jo poikasia, mutta kun nyt ei ole, on postaustenkin aiheet vähissä. Talvisin kun ei erityisesti innosta ihan muuten vaan ryhtyä kaneja kuvaamaan. Onneksi se kevätkin on jo pian tulossa ja sen myötä blogiki varmasti aktivoituu enemmän.

Viikko sitten saapunut, kuvassakin esiintyvä kanipoika on kotiutunut tänne oikein hyvin. Hieman kosketusarka se edelleen on, mutta tänään jäi ensimmäistä kertaa kuitenkin rapsuteltavaksikin. Edellisessä kodissa poika oli nimeltään Viiru, mutta nimi ei itseä erityisemmin miellyttänyt (eikä kanikaan sitä tunne), joten poika tunnetaan nykyään nimellä Dexter. Treffeilläkin poika pääsi heti tällä viikolla käymään, jotta Bianca ei ehdi liian vanhaksi. Kuukauden päästä olisi siis Dexterille ja Biancalle perheenlisäystä toiveissa.

Kanilauman toisellekin uudelle tulokkaalle, pienelle angoratytölle kuuluu oikein hyvää. Nimekseen se sai Unna. Kani oli hyvin sosiaalistettu jo kasvattajallaan, joten maisemanvaihdoksen se otti rennosti vastaan. Tytöstä on tullut hieman liiankin rasittava otus, kuten yksinään asuville sisäkaneille tuntuu helposti tapahtuvan. Tuskimpa tulee harmittamaan kun Unnan pääsee keväällä viemään muiden luo ulos asumaan. Turkki kanilla on saapumisen jälkeen kasvanut jo kivasti, eikä se ole enää niin kynityn näköinen kuin tullessaan. Angorat keritään kolmen kuukauden välein, joten alkukesästä turkki todennäköisesti on siinä mitassa, että pääsen enimmäistä kertaa angoran kerintää kokeilemaan. Kesän ajan turkki on tarkoitus pitää lyhyenä, jotta Unna pääsee nauttimaan ulkoilusta muuttumatta huopapaakuksi. Syksyllä sitten on taas aika antaa turkin kasvaa täyteen mittaansa.


Tänään porukkaan liittyi vielä kolmaskin uusi kanituttavuus, kotiin palautuneen kasvatin muodossa. Tämä belgianjättipoika on peräisin Jättiksen vuoden 2016 poikueesta. Viralliselta nimeltään poika on Mars, kutsumanimeltään Toffee. Ensimmäisen kesänsä poika vietti kesäkanina ja syksyllä kotiin palattuaan se muutti oletettuun pysyvään kotiin sisäkaniksi. Valitettavasti poika ei yrityksistä huolimatta oppinut sisäsiistiksi ja ehti pissailullaan aiheuttaa vahinkoa lattioihin. Kani tuli siis takaisin, jotta ei ihan koko taloa laita remonttikuntoon. Toffee on leikattu, eikä itsellä varsinaista tarvetta tälläiselle 100% lemmikkikanille ole. Jos siis sopiva koti tulee vastaan, voisi Toffee sellaiseen muuttaa. Koti valitaan kuitenkin erittäin huolella, jotta se varmasti jää kanin viimeiseksi. Jos sopivaa kotia pojalle ei löydy, pääsee se keväämmällä liittymään tyttölauman seuraan


Kulunut viikko toi myös Vempun elämään suuren muutoksen, sillä maanantaisen leikkauksen yhteydessä se menetti pallinsa. Ihan hyvin on kuitenkin kollin elämä lähtenyt näinkin sujumaan ja leikkauspäivän iltana se oli jo oma kehräävä itsensä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)