Sivut

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kukas tämä on?


Eilen kanilaan saapui komea uroskani. Poika on se Biancan tuleva sulhanen, josta jo aiemmin kerroinkin. Myöhemmin se tulee luultavasti toimimaan vielä jonkin muunkin poikueen isänä, mutta tällä vuodelle on ainoastaan tuo Biancan poikua suunnitteilla. Uros on vajaan vuoden ikäinen leijonanharjasristeytys, joka on oikein nätti ja rakenteeltaan silmääni miellyttävä. Luonteeltaan kani on hieman ujo, ainakin vielä. Varmasti vielä rohkaistuu kun paremmin uuteen paikkaan kotiutuu. Muuten on luonteeltaan mukavan oloinen tapaus. Aika paljon tästä tulee luonteen suhteen Bamse mieleen. Sekin oli aluksi hieman aremman puoleinen, mutta nykyään on ihana rapsuteltava tyyppi.

Väriltään poika on ilmeisesti madagaskar perhonen, joskin aika vaalea sellainen. Perhoskuvio ei varsinaisesti ollut sitä mitä uudelta urokselta toivoin. Se nimittäin on vähän hankala kuvio mm. x-kirjavaan yhdistettynä. Pienet x-kirjavuuden merkit kun jäävät perhoskuvion alle. Muuten kuitenkin kaniin sen verran tykästyin, että värikriteeri sai unohtua. Tiettävästi poika ei kanna mitään A-lokuksen värejä, joten valkopohjaista japanilaista ei sen ja Biancan poikueeseen ole odotettavissa. Mutta muuten on kauniin värisiä poikasia odotettavissa.

3 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä joskus postauksen kanien väreistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä tehdä. :) Minkä tyyppisestä postauksesta olisit kiinnostunut, ihan yleisestä väriasiasta vaiko myös esim. värien periytymisestä?

   Poista
 2. Nyt pystyn vihdoin vastata.. Kännykkä ei antanut kommentoida aikaisemmin. Ihan yleisesti väreistä ja periytymisestä myös :) Värien harvinaisuus olisi myös kiinnostavaa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)