Sivut

lauantai 10. helmikuuta 2018

Hirmuisesti huonoa onnea

Sulon ja Wellun jälkeen olisi toivonut, että menetykset laumassa olisi ollut siinä. Valitettavasti näin ei kuitenkaan käynyt. Asioista ei ole oikein inspiroinut blogiin kirjoittaa, joten siksi hieman viiveellä tänne tulevat.

Viime viikolla Wilmalla oli eräänä aamuna vatsa kipeänä. Näitä tapauksia kanilassa on aina satunnaisesti ollut, että jollakin kanilla on hetkellisesti ummetusta. Nopeasti kuitenkin ne on ohi menneet ja kani on ollut taas oma itsensä. Wilmallakin pahimmat vatsaoireet tuntuivat menevän ohitse ja se alkoi syödäkin. Siitä kuitenkin näki että ihan kaikki ei kunnossa vielä ollut. Seuraavalla kerralla kanilaan mentäessä vastassa oli ikävä näky, mutta ei suinkaan Wilmaan liittyvä. Jättis oli kuollut ihan yllättäen, vaikka viimeksi sen olin nähnyt pirteänä ja hyvinvointisena.


Valitettavasti Wilman vatsaoireet palasivat mentyään hetken jo parempaan suuntaan ja pian Jättiksen jälkeen tuli aika sanoa hyvästi myös tälle belgianjätille. Tuli kyllä todella yllätyksenä joutua luopumaan kummastakin belggarimammasta näin lyhyellä aikavälillä. Nyt isojen tyttöjen laumassa ei enää oikein kunnon jättiä olekaan, kun jäljellä olevat Fiona, Roosa, Riona, Rohina ja Mandy ovat kaikki alle viisikiloisia. Jättikanit ovat aina olleet kanitarhan vetonauloja kesäisin, mutta tulevana kesänä niitä ei enää ihastelemaan pääse. Ainakaan lähiaikoina en tule enää uusia belgianjättejä hommaamaan, mutta ehkä vielä joskus.


Ikävä kyllä menetykset eivät jääneet vielä tähänkään. Eilen aamusta Justus oli kehitellyt aivan tyhjästä itselleen kovan räkätaudin. Sieraimista tuli paksua räkää ja silmätkin hieman vuotivat. Tauti vei pojan päivässä niin huonoon kuntoon, että tänään aamulla Justus oli päästettävä paremmille porkkanamaille (tai Justuksen tapauksessa kuuloke- ja laturinjohtomaille). Oireet olivat pasteurellamaiset, mutta tietenkään varmaksi ei tiedä oliko kyse siitä vai jostakin muusta. Hyvä asia kuitenkin on se, että Justus eleli sisällä ainoana kanina ja sillä oli myös takana useamman päivän tauko siitä kun se on astumisreissulla muiden kanien luona käynyt. Muut kanit siis onneksi ovat varsin turvassa, oli kyseessä sitten mikä pöpö tahansa.


Todella huono tuuri on siis käynyt, kun viisi kania on jo tämän vuoden aikana ehtinyt menehtyä. Mitään epidemiaa ei kuitenkaan ole syytä epäillä, sillä kaikilla on ollut täysin erilaisia syitä ja oireita kuolemaan. Jättiksen kuolinsyy ei toki ole tiedossa, mutta eiköhän sekin mene huonon onnen piikkiin. Toki asiaa tutkitaan sitten tarkemmin, jos myöhemmin vielä tulee syytä epäillä että jotain tarttuvaa on kanilassa liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)