Sivut

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

6. luukku: Hoitoboxin sisältö


Tänään pääsette kurkistamaan mitä kanien tarvikeboxi kätkee sisäänsä. Jotta postaus ei jäisi liian lyhyeksi, on mukana myös ensiapulaukku ja mysteeriboxi.

HOITOBOXI

Tärkeimmät hoitotarvikkeet sekä joukko muuta roinaa majailee muovisessa hevosten harjalaatikossa. Laatikko on tullut aikoinaan ostettua erään kaupan hevostarvikkeiden poistomyynnistä, eli paljoa siitä ei ole maksaa tarvinnut. Boxi on siitä huippuhyvä, että se on tehty kestämään jopa sadan kilon paino. Laatikkoa voi siis huoletta käyttää jakkarana. Näyttelyihin otan yleensä aina koko laatikon mukaan, sillä se paitsi pitää tärkeät pikkujutut sisällään, niin se myös toimii hätätilassa tuolina.
Erillisessä pikkutarvikeosastossa säilytän niitä varsinaisia hoitotarvikkeita. Löytyy kynsisaksia, harjoja, kampoja, furminaattori ja vanupuikkoja. Lisäksi laatikossa on muutamat pihdit ja veitset. Mustakahvaiset pihdit on hampaiden leikkaamiseen tarkoitetut, muut ovat lähinnä rakennusprojekteja varten. Viimeisinpänä on vielä naksutin.


Laatikon alaosassa on niittikoneet niitteineen, nastoja, hakoja, sakset, nippusiteitä, kalavaaka, Virkon S tabletit, hoitovihko, kynä ja kaniklipsuja. Lisäksi boxissa seilaa muutama juomapuollon pidike, joiden oikea säilytyspaikka olisi oikeastaan muualla.

MYSTEERIBOXI

Mystinen musta laatikko paljastuu avautuessaan Lidlistä ostetuksi trimmaussetiksi. Keväällä tämä sattui kaupassa silmiin ja päätyi ostoslistalle erityisesti Wellua ajatellen. Sillä on erikoinen karvanlaatu ja Wellulle tulee helposti takkuja vaikka se lyhytkarvainen kani onkin. Näillä tarvikkeilla pojan saa vähän fiksumpaan kuntoon ja onhan näillä muillakin kaneilla käyttöä.Setti sisältää trimmauskoneen tarvikkeineen, kynsisakset- ja viilan, sakset, kamman sekä karstan. Kone ei ollut ihan niin hyvä mitä odotin, mutta kyllä sillä jotain kuitenkin saa aikaiseksi.

ENSIAPULAUKKU

Ensiaputarvikkeet sain alunperin joululahjaksi muutama vuosi sitte, joku ehkä muistaakin. jotain pieniä muutoksia sisällössä on sen jälkeen tapahtunut. Pitäisi jossain kohtaa vähän täydentääkin laukun sisältöä.Kannen lokerossa on ruiskuja, joita on tällä hetkellä kaksi. Kaikkein pienin ruisku on kadonnut johonkin sen jäljiltä kun sillä orpolapsia juotettiin. Voi olla että jostakin esiin tulee, mutta eipä nuo paljoa maksa uutenakaan ostaa.


Laatikon ylempi kerros sisältää haavanhoitojuttuja, kynsisakset, tavalliset minisakset ja pinsetit. Punkkipihditkin varusteluun kuuluu, mutta ovat jääneet johonkin. Näin talvella ei tarvettakaan kyllä ole, eli kunhan kevääseen mennessä taas löytyy.


Alemmassa kerroksessa on lisää haavajuttuja, silmähuuhde ja matolääkettä. Kuvaa ottaessa mietin että ompa oudon tyhjän näköistä ja parafiiniöljyhän kuvasta pois pääsi jäämään. Sitä tuli hiljattain kanilla käytettyä ja pullo on jäänyt pöydälle seilaamaan. Se siis kuuluu kuitenkin laatikon normaaliin sisältöön. Tukiruoka on kaikki tullut käytettyä, joten sitä pitäisi tilata lisää. Toki Greenlineä löytyy aina varastosta, eli hätätilassa siitä saa tehtyä tukuruokamössöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)