Sivut

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

3. luukku: Eläinlauman aakkoset


Monelle taitaakin olla tuttuja blogeissa pyörivät elämäni aakkoset postaukset. Tässä tulee paremmin oman blogin aiheeseen sopiva versio, eli eläinlauman aakkoset.

***

Ankat Loppukesällä laumaan liittyi aivan uusia tuttavuuksia, kaksi ankkaa. Varsin hauskoiksi otuksiksi ankkulit ovat osoittautuneet ja nykyinen ankkapariskunta tulee todennäköisesti saamaan joskus vielä lisää lajitovereita.

Bunnies eli kanit. Niitä löytyy laumasta yksi jos toinenkin, kaikki uniikkeja ja omia persooniaan.

Chickens eli kanat. Useamman vuoden tauon jälkeen kesällä porukkaan saapui pieni kanaparvi maatiaisia. Parvessa on nyt neljä kanaa ja kukko, mutta viimeistään keväällä olisi täydennystä parveen suunnitteilla.

Deukanin Kanien nykyinen pellettimerkki, jota tullaan syömään ainakin vuosi eteenpäin. Aluksi pelletti ei oikein uponnut, mutta nyt kelpaa jo kaikille hyvin.

Eläinkauppa 5/6 marsusta on alkujaan eläinkaupasta peräisin. Muuten kivijalkaliikkeiden toimintaa tulee tuettua harmillisen vähän. Mutta minkäs voit kun ulkomailta tilaamalla saa puolet halvemmalla.

Farmi Etenkin kesäaikaan kanilan ja lampolan ympäristö alkaa muistuttaa kunnon kanifarmia, kun ulkohäkkiä on siellä ja täällä. Ja välissä vielä hengailee joukko kanoja.

Guineat eli marsut. Marsu nimitys on omaan korvaan tylsän kuuloinen, joten pötköjä tulee lähes poikkeuksetta kutsuttua guineoiksi.

Heinäpaali Tuote jota laumalle menee päivittäin paljon. Normaali kulutus on 2-3 pikkupaalia päivässä, välillä enemmänkin.

Instagram Ainoastaan kaneilla on oma insta-tili, mutta mahdollisesti kaikille eläimille yhteinen tili on myös tuloillaan. Tai tilin olen oikeastaan tehnyt jo kesällä, eri asia onkin milloin se tulee otettua kunnolla käyttöön.

Jyrsijät Marsut edustavat toistaiseksi ainoita jyrsijöitä laumassa. Niiden lisäksi tulen todennäköisesti joskus hankkimaan chichilloita, mutta pienemmistä jyrsijöistä en ole oikein koskaan innostunut niiden lyhyen iän ja lopetusherkkyyden vuoksi.

Kissat Kissoja on kuulunut porukkaan aina. Nykyinen kollikokoonpano koostuu kolmevuoiaasta Manusta ja puolivuotiaasta Vempusta.

Lampola Vaikka lampaita ei enää ole, tulee niiden navetto-osasto kulkemaan jatkossakin nimellä lampola. Nimestä huolimatta sitä asuttaa linnut ja kanit.

Mersu-marsu Marsuhistorian tärkein otus, jonka kuolemasta tuli kuukausi sitten kuluneeksi jo viisi vuotta. Edelleen tulee usein muisteltua kuinka ihana eläin tuo oranssi moppi oli.

Näyttelyt Tapahtuma josta en erityisemmin välitä, mutta johon tulee siitä huolimatta välillä mentyä kiusaamaan itseä ja kaneja.

Opettaminen Laumasta löytyy useitakin potentiaalisia koulutettavia eläimiä, mutta itse olen turhan laiska mitään asian eteen tekemään. Jo muutaman vuoden ajan olen miettinyt osallistumista verkkokurssille jossa käsiteltäisiin eläinten koulutusta. Ehkä joskus vielä tämä suunnitelma toteutuu.

Poikaset Kaninpoikaset ovat etenkin kesäisin tuttu näky kanilassa. Tänä vuonna syntyi useita huippuhienoja yksilöitä, joten ensi vuonna kasvatusta saa vietyä taas kivasti eteenpäin.

Q kirjain jota en ole onnistunut vielä tunkemaan yhdenkään kanin kutsumanimeen. Tykkään nimittäin nimistä joissa on joku erikoisempi kirjain.

Risteytys Oli kyse mistä eläimestä tahansa, ovat risteytykset ja sekarotuiset niitä parhaimpia. En voisi ikinä edes harkita kasvattavani ainoastaan puhdasrotuisia kaneja, menisi koko idea hommasta jos kanila olisi täynnä toistensa klooneja.

Salaatti Kelpaa sekä marsuille että ankoille. Ankoille salaatti on kuitenkin kaikkein tärkeintä ja pariskunnan päivä on pilalla jos ne eivät saa herkutella salaatilla.

Tömpsötys Kaniparat eivät saa muuta ääntä ilmoille, mutta ainakin jalkaa osaavat paukuttaa siinä kohtaa kun pelletit tuntuu viivästyvän.

Uikutus Ääni jonka saa kuulla aina ensimmäisenä herätessään ja illalla töistä kotiin palatessa.

Viiriäiset Ankkojen tavoin uusia tuttavuuksia ovat kesällä tulleet viiriäiset. Viiriäisistä kiinnostuin jo ihan pikkulapsena, joten mukava on niitä viimein oikeasti omistaa.

Wanhukset joita laumaan ei valitettavasti enää kuulu. Kulunut vuosi oli laumana vanhimmille rankka, sillä jokainen niistä siirtyi vihreämmille niityille.

X-kirjava Yksi lempiväreistäni kaneilla, oli sitten minkä värisellä pohjalla tahansa. Haluaisin ehdottomasti omistaa paljon enemmän erilaisia x-kirjavia kaneja, mutta niitä on harmillisen vähän poikueisiin syntynyt.

Yllätyspoikaset Kanit ovat onnistuneet saamaan aikaan useammankin vahinkopoikueen, mutta varsinaisia yllätyspoikueita ei mukaan mahdu kuin yksi. Luna kun onnistui aikoinaan saamaan poikasia vaikka ei missään vaiheessa ollut edes uroksen kanssa yhdessä.

Zooplus Nettikauppa josta on tullut tilattua vaikka mitä tavaraa eläimille.

Åbo Mitähän muuta tästä voisi keksiä? Elda joka tapauksessa on lauman turkulaisvahvistus, sieltähän se tänne on raahattu.

Äänekkys joka on erityisesti marsujen ongelma, mutta josta tuntuu kärsivän myäs muutama nimeltä mainitsematon ankka ja viiriäinen.

Ötökät Lauman historiaan on mahtunut useita ötököitä. Tällä hetkellä niitä on vain muutaman kotilon muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)