Sivut

torstai 21. joulukuuta 2017

20. luukku: Kirje joulupukille

Pahoittelut että eilen jäi luukku julkaisematta! Heräsin aamunavettaan sen verran vähäisillä unilla, että ei oikein postauksen kirjoittaminen enää illalla onnistunut. Jatkuvien kirjoitusvirheiden jälkeen päätiin siirtää sen suosiolla tälle päivälle.

Kuva: Pixabay.com
Hei joulupukki!
Täällä kirjoittaa Pikke marsu koko muun eläinlauman puolesta. Olemme olleet koko vuoden kilttejä tai ainakin niin kilttejä kuin mitä pieni eläin voi olla. Ymmärrät varmasti että paikkojen tuhoaminen, karkailu ja muu yleinen tottelemattomuus kuuluu luonteeseemme, eikä meitä sovi siitä rangaista. Toiveikkaina siis odotamme runsasta lahjavuorta.

Me marsut ollaan ihan tyytyväisiä elämäämme ja tämänhetkiseen häkin sisustukseen, mutta ei kuitenkaan olla pahoillamme jos kuusen alta löytyisi kasa pehmeitä pesiä ja putkia päiväunihetkiä varten. Lisäksi me haluttaisiin lahjakortti, joka oikeuttaa viettämään yön Citymarketin vihannesosastolla vapaalla ruokien maisteluoikeudella. Myös kaikki muu ruokaan liittyvä on tervetullutta, eli herkkukoreista alkaen kaikki mahdollinen naposteltava tänne päin, kiitos!

Tuo sisäpupu Justus toivoisi omaa pientä sänkyä, vaikka ihan kokoa nukensänky. Ja isoa televisiota, josta katsella elokuvia kaikki päivät. Lisäksi se toivoisi kanikaveria tänne sisälle. Kaverin tulisi olla naaras, mutta perheenliäystä Justus ei halua, kuten ei myöskään luopua palleistaan. Joulupukkina keksit kuitenkin varmasti jonkin ratkaisun tähän ongelmaan.

Ulkokanit tykkäisivät saada kaikenlaista uutta sisustusta häkkeihinsä, vaikka hienot puumökit joka pupulle ja pari tunnelia siihen kylkeen. Kanit on kuulemma myös kuulleet kuinka omistaja haluaisi joka häkkiin tyylikkäät vessalaatikot, mutta ei raaski laittaa rahojaan niin moneen. Kiva yllätys olisi iso pino kauniin värisiä vessalaatikoita. Muutamia nimeltä mainitsemattomia kaneja harmittaa kuinka he ovat tyhmyyttään rikkoneet ruokakuppinsa, joten hienot keraamiset ruokakupit ovat aina tervetulleita.

Ankkojen suurin toive olisi saada ulos iso lämmitetty uima-allas, joka olisi myös katettu jotta lumi ei sataisi siihen. Alkaa kuulemma käydä tällä hetkellä käytössä oleva pesuvati ahtaaksi ja mieli tekisi väljemmille vesille. Ankkoja kiinnostaisi myös oma salaattimaa, josta saisi napsia herkkua niin paljon kuin maha vetää.

Kanojen lahjatoiveita kysyessäni mainitsivat että uusi kukko olisi aika jees, sillä eivät oikein tykkää nykyisen tavasta ahnehtia kaikki ruoka itselleen. Mielestäni olisi kuitenkin julmaa laittaa Taisto vaihtoon, joten tätä toivetta en eteenpäin välitä. Voisin kuitenkin kanojen puolesta toivoa muutamaa ruokinta-automaattia, jospa silloin sopu säilyisi ruokaillessa paremmin. Munintatauon loppuessa keväämmällä voisi munintapesät kanakopin seinälle olla nekin kiva juttu.

Viiriäiset ovat varsin meneväisiä otuksia, mutta siinä kaiken riehumisen lomassa mainitsivat että tulevana kesänä olisi mukavaa päästä ulkoilemaan. Tirpat voisivat siis olla mielissään jos saisivat pari petoturvallista ulkohäkkiä.

Kissat ei mitään erityistä kaipaa, onhan niillä käytössä mukavia nukkumapaikkoja ja riittävästi ruokaa. Jälkimmästä ei tosin voi olla koskaan liikaa, joten herkulliset purkkiruuat otetaan mielellään vastaan. Kissoja huolettaa monet muut kissat joilla asiat ei ole yhtä hyvin, joten olisivat mielissään jo niiden nimissä tehtäisiin mojova lahjoitus löytökissojen hyväksi.

Lisäksi toivoisimme sinun muistavan myös omistajaamme, onhan hän jaksanut kärsivällisesti metkujamme koko vuoden. Erityisesti me marsut ollaan tyytyväisiä että ei olla jouduttu häkkiarestiin, vaikka on viimeisen viikon aikana kaadettu pieni tekokuusi aika monta kertaa. Vaikka omistajan syytä se on, mitä pystyttää kuusensa meidän kulkureitille. Omistaja on ilmeisesti etsinyt jo aika kauan hienoa sinisilmäistä uroskania kasvatukseen, joten jos sellainen varastossa olisi voisit sen pakettiin pistää. Kyyhkyspariskuntaa omistaja on myös tainnut haaveilla kanalan asukkaiksi, mutta ei ole sellaisia läheltä löytänyt. Nekin taitaisi lahjaksi kelvata.

Tässä oli nyt jotakin pientä listattuna, mutta kyllä me kaikista muistakin lahjoista tykätään!
Terveisin Pikke, sekä muu porukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)