Sivut

tiistai 19. joulukuuta 2017

19. luukku: 10 faktaa minusta

Itsekkäänä siirrän tällä kertaa eläinaiheet sivuun ja nostan itseni valokeilaan, kertomalla itsestäni kymmenen faktaa joita ette ehkä tienneet, ettekä luultavasti olleet kiinnostuneita tietämäänkään.

Kirja puolivälissä, mutta loppuratkaisu jo tiedossa!
Kuva: Pixabay.com
1. Rakastan spoilereita
Monella menee leffan katselu pilalle mikäli joku menee etukäteen möläyttämään tärkeän juonenkäänteen, mutta ei minulla. Olen sitä tyytyväisempi mitä tarkemmin tiedän mitä tuleman pitää. Aina ennen lempisarjani Walking Deadin uutta jaksoa selvitän mitä jaksossa tulee tapahtumaan, eikä esim. kuolemat tule koskaan yllätyksenä. Kirjoistakin luen aina ensimmäisenä viimeiset sivut, jotta tiedän mikä loppuratkaisu tulee oleman.

2. Inhoan sukkia
Sukat on kamalin vaatekappele mitä on keksitty ja niitä on todella inhottava pitää. Puristavat ja hiostavat vain turhaan. Kotona en pidä koskaan sukkia jalassa kuin korkeintaan talvella ulos mennessä. Tämäkin riippuu kengistä. Jos talvikengissä on edes vähän vuorta tai muuta pehmustetta sisällä, jätän sukat laittamatta.

3. Syön mielelläni kuivaa makaronia
Esimerkiksi telkkaria katsellessa napostelen monesti kuivaa makaronia tai saatan syödä sitä ihan välipalanakin jos muuta en keksi. Vaihtelua herkutteluun saa ottamalla välillä normaalin makaronin sijaan vaikka kuivan lasagnelevyn. Tykkään syödä myös näkkäriä ja hapankorppua ilman voita tai muita päällisiä sekä myös kovaksi kuivunutta ruisleipää.

Karkkipäivä!
Kuva: Pixabay.com
4. Jos jaksaisin opiskella, saattaisin olla psykiatri tai patologi
Olen varsin laiska opiskelija (jonka takia en mitään ylimääräistä ole koskaan viitsinyt opiskella), mutta jos näin ei olisi ja mikäli moni kiinnostava ammatti ei vaatisi vuosien opintoja, kiinnostaisi mm. psykiatrin tai patologin (ihmis- tai eläinpuolen) työ. Etenkin jälkimmäinen voi kuulostaa oudolta, mutta ihan jo pikkulapsena tykkäsin hirmuisesti kun sai verkkokalastuksessa tulleita roskakaloja avata ja tutkia (tietenkin kalat oli ennen sitä asiallisesti lopetettuja).

5. Kynteni on aina olleet pitkät
Monien vuosien ajan olen pitänyt kynsiäni suhteellisen pitkinä. En edes muista milloin ne olisivat lyhyet pitempiaikaisesti olleet. Peruskouluaikoina annoin kynsien kasvaa mahdollisimman pitkiksi ja päivittäin mittailin viivottimella joko vanha ennätys menisi rikki. Sittemmin kasvatusta on pitänyt vähän hillitä. Tämänhetkiseen ammattiini ei uskoisi pitkien kynsien sopivan, mutta eipä ole ongelmia ollut. Kaikki aina ihmettelevätkin miten saan tälläisessä työssä pidettyä kynnet katkeamattomina ja kynnenaluset puhtaana. Siinä onkin kyse puhtaasti vuosien harjoittelusta.

6. Saan marsuista allergiaoireita
Siitäkin huolimatta että nukun samassa huoneessa kuuden marsun kanssa pää lähes marsunhäkissä, kuuluu marsu eläimiin joista saan lieviä allergiaoireita. Oireet ovat alkaneet vasta viimevuosina, sillä Mersusta en koskaan saanut mitään. Nykyään en marsuja käsittele kuin sen mitä on pakko, sillä käsittelyn jälkeen kädet alkavat kutista ja silmiä kirvellä. Marsunhäkkien siivoamisesta tulen myös välillä kipeäksi. Tietenkään ei ole kannattavaa marsujen kanssa nukkua samassa huoneessa, mutta näin mennään. Täytyy sitten miettiä muita ratkaisuita marsujen asuttamiseen jos oireet joskus pahemmaksi menevät.

Uusia marsuhittejä tekeillä
Kuva: Pixabay.com
7. Vaihdan laulujen sanat marsumaisempaan muotoon
Laitetaan perään vielä toinen marsuihin liittyvä fakta. Kuuntelen lähes pelkästään suomenkielistä musiikkia ja olen kymmenet (luultavasti jopa sadat) sanoitukset muuttanut osittain marsu aiheisiksi. Biisien mukana laulankin aina näitä omia marsusanoituksiani. Uudelleen sanoittaminen ei muuten ole edes vaikeaa, sekaan vain sanoja marsu, uikutus ja kurkku, niin hyvä tulee!

8. En saa nukuttua ellen ennen nukkumaan menoa katsele Instagramista kuvia
Näinhän ei suositella ollenkaan tekemään, sillä ennen nukkumaan menoa olisi hyvä olla hetki ilman kaikkia ruutuja. Mutta itsellä ei tule kyllä nukahtamisesta yhtään mitään ilman Instagramia. Joskus olen keskellä yötäkin alkanut selailla kuvia, kun muuten en ole saanut unen päästä kiinni.

9. Olen viime vuosina käynyt uimassa korkeintaan kerran vuodessa
Ottaen huomioon että kilometrin päästä löytyy käyttökelpoinen uimaranta ja pidän uimista ihan hauskana harrastuksena, on ehkä vähän outoa etten enää usempaan vuoteen ole kunnolla uimassa käynyt. Epäilen vahvasti että olen tuossa lähijärvessä pulikoinut viimeksi vuonna 2013 ja muuten vähäiset uimiset on tullut hoidettua muualla. Tämänkin kesän ainoa uimiskerta tapahtui Virossa uima-altaassa. Mitään varsinasta syytä vähäiseen polskimiseen ei ole, muuta kuin että ehkä kaipaisin jotakin muuta kuin tummaa järvivettä tai keinotekoista kloorivettä.

10. Kokeilen aina kaikki asiat itse, muiden kokemuksista/mielipiteistä välittämättä
Monta kertaa olen esimerkiksi löytänyt kiinnostavan nettikaupan, googlannut kokemuksia, löytänyt vain negatiivista palautetta ja laittanut siitä huolimatta tilauksen menemään. Eikä ole muuten omalle kohdalle koskaan sattunut mitään mistä olisi huonoa sanottavaa. Olen myös kerran ostanut kanin ihmiseltä, joka nettikeskustelujen perusteella oli leimattu huonoksi kaninpitäjäksi ja josta suurella riemulla suunniteltiin elsu-ilmoitusten tekemistä. Itse paikanpäällä käyneenä voin sanoa että ihminen oli oikein mukava eikä kanien tiloissa ollut moitittavaa. Yleisesti voin suositella kaikkia suhtautumaan varauksella muilta kuultuihin juttuihin, sillä usein julki tuodaan vain ne negatiiviset asiat ja positiiviset unohdetaan täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)