Sivut

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

13. luukku: Kasvatussuunnitelmia tulevalle vuodelle

Tätä vuotta on jäljellä enää alle kolme viikkoa, ihan hujauksessa on taas vuosi vierähtänyt! Kanilaan on perinteisesti syntynyt vuoden ensimmäisiä poikueita helmi-maaliskuussa, eli ei mene enää kauaakaan kun alkaa naaraiden astutukset. Tänä vuonna syntyneisiin poikueisiin olin jo todella tyytyväinen, sillä luonteen ja ulkonäön suhteen tuli paljon kivoja yksilöitä. Varmasti siis tulevankin vuoden poikueet tulevat olemaan huippuhienoja!

Ihan kaikki tulevat yhdistelmät eivät ole vielä selvillä, sillä uutta verta tullaan tarvitsemaan ja tarvetta on siis hankkia ainakin yksi uusi uros itselle tai lainaan. Useampi yhdistelmä on kuitenkin jo suunniteltunakin ja seuraavaksi päästään niihin vähän tutustumaan.


Donizi x Riona
Valkopohjaisen japanilaisen tavoittelu jättikaneille jatkuu tulevanakin vuonna, sillä tulosta projektin suhteen ei ole oikein vielä tullut. Rionan keväälliseen poikueeseen syntyi yksi halutun värinen poikanen, mutta se ikävästi meni kuolemaan muutamien viikkojen iässä. Rionalle olisi siis ensi vuonna uusi poikue luvassa saman projektin tiimoilta. Viimeksi poikueen isänä oli belgianjätti Sulo, mutta nyt astutan Rionan Donizilla. Tulossa on siis puhtaita ranskanluppia, joskin toki lemmikkitasoisina. Katsotaan jospa saisin vihdoin sen kaipaamani valkopohjaisen japanilaisen.

Keltsu x Mandy
Ostin Mandyn sillä ajatuksella, että siitä kasvaisi isokokoinen ranskanluppa. Niin ei kuitenkaan käynyt ja Mandy on jäänyt hirmu pieneksi. En oikein tiedä missä vika on, sillä ruokaa sille on lapattu reilusti ja vanhemmat ovat myös isoja kooltaan. Ranskanluppakasvatukseen Mandyä ei siis ole järkevää kokonsa takia käyttää, mutta suunnitelmissa olisi sille lupparisteytyspoikue. Poikueen isänä tulee toimimaan tuttipullopoika Keltsu, joka on 75% ranskanluppa. Keltsu on myös melko pienehkö, joten odotettavissa on keskikokoisia huippuluonteisia luppia. Tässäkin poikueessa on pienet mahdollisuudet valkopohjaiseen japanilaiseen, mutta sen suhteen en turhan isoja toiveita elättele. Tärkein tavoite on upealla luonteella varustetut luppakorvapuput, joita tulen myöhemmin yhdistämään pikkukanilinjaan. Poikaset tulevat olemaan lisäksi ruskean kantajia, mikä saattaa olla tulevaisuuden väriprojekteissa hyvä juttu.

Dobby x Pandora
Dobby x Juno
Valkokorvia on suunnitelmana laittaa tilaukseen kahden poikueen muodossa. Ihan mahdotonta ei ole etteikö myös Saaga voisi vielä poikuetta saada, mutta sen tulen astuttamaan vain jos löydän käyttööni rex turkkisen uroksen. Saaga kun saattaa rex turkkia kantaa ja olisi mukava asia testata. Pandora ja Juno ovat nyt kuitenkin ainakin varmasti saamassa poikueet, joihin voi valkokorvia syntyä. Dobby on musta kani jo kolmannessa polvessa, joten siitä ei voi yhtään varmaksi sanoa mitä värejä se kantaa vai kantaako mitään. Suvussa kulkee kyllä moniakin värejä ja sen sisaruksissa oli mm. sinistä. Pandoran ja Hipun poikueista ei kuitenkaan uskalla ennalta odottaa muuta kuin mustaa ja luonnonharmaata (sellaisenaan tai valkokorvilla). Hienoahan tietenkin olisi muitakin värejä saada. Dobby saattaa olla myös x-kirjava ja huippuhieno juttu olisi saada sinisilmäisiä valkokorvia. Aika näyttää mitä poikueisiin lopulta tulee syntymään. Ulkonäön ohella odotan poikueelta kivaa rakennetta, onhan kummankin naaraan suvussa myös belgianjättiä tuomassa runkoon haluttuja ominaisuuksia. Luonteetkin tulevat varmasti nappiin menemään, etenkin Dobby on mahtava pupu.

Justus x Mytty
Useamman vuoden yritysten jälkeen en ole edelleenkään luopunut toiveesta saada x-kirjavaa keltamusta japanilaista, isoilla merkeillä ja sinisillä silmillä. Värin suhteen poikueen tärkeimpänä tavoitteena on siis se. Yleisesti poikueesta on odotettavissa kivoja pienikokoisia leijonamixejä, joita on taas hyvä viedä eteenpäin muunlaisiin kaneihin risteyttämällä. Luonteenkin suhteen on isoja odotuksia, sillä Justus ja Mytty on varsin hauskoja kaneja kumpikin.

Justus?xHippu
X-kirjava kaunotar Hippu on tarkoitus astuttaa x-kirjavalla uroksella, tavoitteena titenkin valkoiset sinisilmäiset poikaset. Tällä hetkellä todennäköisin isäehdokas on Justus, sillä se on ainoa oman kanilan x-kirjava uros, joka ei ole sukua Hipulle. Justus voi kuitenkin mennä vielä vaihtoon, jos satun saamaan omaksi tai lainaan jonkin muun vastaavan uroksen. Hippu on MM harjaksinen, eli kaikille jälkeläisille olisi enemmän ja vähemmän tukkaa odotettavissa. Tietenkin MM harjas jälkeläisillä on se halutuin, sillä erityisesti toivoisin kanilan ainoan valkoisen sinisilmäisen Murun kaltaisia kaneja. Muru on ihana hattarapörriäinen, mutta sitä ei enää kasvatukseen voi käyttää sillä sen edellisestä poikueesta on turhan paljon aikaa. Haaveen olisi siis saada yhtä upeita ilmestyksiä aikaiseksi.

Näitä kaivataan lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)